Κρήτη

Η Αλικαρνασσός θέλει να... φύγει από το Ηράκλειο

Όλα ξεκίνησαν από μία αφίσα που κυκλοφορεί και, ως φαίνεται, έχει να κάνει με μια πρώτη κίνηση-τάση για απόσχιση από το Δήμο Ηρακλείου.

Δεν είναι πολλές μέρες που η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" έκανε μια εκτενή αναφορά για την αναθεώρηση του "Καλλικράτη" και τι θα περίμενε από την κυβέρνηση!

Τότε είχαμε γράψει ότι μια εκ των περιοχών που επιθυμούν την απόσχισή τους είναι και η Νέα Αλικαρνασσός, που από αυτόνομος δήμος έγινε Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου! Χθες εντοπίσαμε μια αφίσα που κυκλοφορεί και, ως φαίνεται, έχει να κάνει με μια πρώτη κίνηση-τάση για απόσχιση από το Δήμο Ηρακλείου, μνημονεύοντας ότι πέρασαν 7 χρόνια από τον "Καλλικράτη" και η αγανάκτηση μεγαλώνει από προβλήματα, σκουπίδια, ασυντήρητους δρόμους, καταπατήσεις, ανύπαρκτους κοινόχρηστους χώρους κ.λπ.

Μάλιστα, αναφέρεται στην αφίσα-κάλεσμα για ανοιχτή συγκέντρωση την Κυριακή 1 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στο κλειστό γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη", ότι η συνένωση τότε ήταν λάθος και πως οι κάτοικοι θα προσπαθήσουν να το διορθώσουν! Δηλαδή; "Τύμπανα πολέμου" στη Λότζια για απόσχιση της Αλικαρνασσού!

Γ.Σ.-Λ.Σ.

Σχόλια