default-image

Διανεμήθηκε το κρέας των «αδέσποτων» προβάτων

Κρήτη
Διανεμήθηκε το κρέας των «αδέσποτων» προβάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρέας των 27 αδέσποτων προβάτων, τα οποία "συνελήφθησαν" πριν 15 μέρες να βόσκουν ανεπιτήρητα σε αγροτική περιοχή της Βασιλικής Ιεράπετρας, διανεμήθηκε το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου στους 150 δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιεράπετρας.

«Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Ιεράπετρας κ. Αργύρη Πανταζή, που ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία κατά γράμμα, μετά τη σύλληψη των 27 αδέσποτων προβάτων, και αφού μερίμνησε ώστε να σφαγιαστούν και να τεμαχιστούν τα κατασχεμένα πρόβατα, με τη βοήθεια κρεοπώλη της Ιεράπετρας, το κρέας συσκευάστηκε σε μερίδες των 2 κιλών και διανεμήθηκε από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, σε όλους τους δικαιούχους, που αυτή τη φορά εκτός από τα βασικά, είδη διατροφής που τους διανέμουμε, είχαν την ευκαιρία να πάρουν και φρέσκο κρέας, το οποίο τους έδωσε μεγάλη χαρά», μας είπε μεταξύ άλλων η συντονίστρια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιεράπετρας κ. Κική Χασάπη.

Πριν 15 μέρες και μετά από καταγγελία που δέχτηκε η επιτροπή περισυλλογής αδέσποτων αιγοπροβάτων του Δήμου Ιεράπετρας, την ευθύνη της οποίας έχει ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής, οργανώθηκε επιχείρηση παγίδευσης και περισυλλογής των 27 αδέσποτων αιγοπροβάτων ιδιοκτησίας, κατ' εξακολούθηση παραβάτη κτηνοτρόφου, που συνέχιζε να έχει ανεπιτήρητο το ποίμνιο του.

«Την προπερασμένη Κυριακή σε αγροτική περιοχή της Βασιλικής , εντοπίστηκαν από αγρότες τα 27 αιγοπρόβατα να προκαλούν ζημιές σε καλλιέργειες. Ειδοποιήθηκε ο Δήμος Ιεράπετρας και σε συνεργασία με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, την Αστυνομία και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Παχιάς Άμμου κ Γιώργο Ραπάνη, οργανώσαμε την επιχείρηση της περισυλλογής και της σύλληψης των 27 προβάτων, που βρέθηκαν να καταστρέφουν περιουσίες ανυποψίαστων κατοίκων της Βασιλικής. Αφού πέρασε το διάστημα που ορίζει ο Νόμος και ο κτηνοτρόφος δεν εμφανίστηκε, να πληρώσει τα πρόστιμα και να παραλάβει τα ζώα του, τα πήραμε από τον ειδικό χώρο που τα είχαμε και τα σιτίζαμε κανονικά, τα οδηγήσαμε στα σφαγεία του Αρκαλοχωρίου, και το κρέας τους μοιράστηκε στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου Ιεράπετρας», μας είπε ο κ. Πανταζής.

Κατά το δεκαήμερο της παραμονής των προβάτων σε ειδικά διαμορφωμένο και ασφαλισμένο χώρο, υπήρχε φύλακας που φρόντιζε το νερό και την τροφή τους, ενώ ταυτόχρονα φρουρούσε το χώρο, προκειμένου να αποτραπεί η κλοπή των ζώων. Σε προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις περισυλλογής και σύλληψης αδέσποτων αιγοπροβάτων από την ευρύτερη Ιεράπετρα, άγνωστοι δράστες που γνώριζαν το κτηνοτροφικό επάγγελμα και τους χώρους όπου είχαν κρατηθεί τα αιγοπρόβατα, πήγαιναν τη νύχτα σαν καταδρομείς, εισέβαλαν στον αφύλακτο χώρο έκλεβαν τα ζώα τα φόρτωναν σε αγροτικά αυτοκίνητα και τα επέστρεφαν προφανώς στο κοπάδι τους.

«Έχουμε αποφασίσει να πατάξουμε το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, της πρόκλησης αγροζημιών, σε καλλιέργειες ανυποψίαστων αγροτών, από ενεπιτήρητα αιγοπρόβατα, και για το λόγο αυτό, καλώ εκείνους που συνεχίζουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης , στη Θρυπτή, στο Καπίστρι, στο Καβούσι, στα δυτικά χωριά, ακόμη και μέσα στον κάμπο της Ιεράπετρας, ότι θα συλλαμβάνουμε όσα ζώα βρεθούν ανεπιτήρητα στην αγροτική ζώνη, και οπουδήποτε αλλού, και θα ακολουθούμε τη νόμιμη διαδικασία, διανέμοντας δωρεάν το κρέας τους στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, κ. Αργύρης Πανταζής.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News