Κρήτη

Σίσες: Γιατρός βρέθηκε νεκρός στα βράχια, σώθηκε 20χρονη

Τραγική κατάληξη είχε η βουτιά στην παραλία Αλυκές των Σισών για 61χρονο που συνοδευόταν από 20χρονη. Η κοπέλα πάλεψε με τα κύματα και σώθηκε

Τραγική κατάληξη είχε η βουτιά στην παραλία Αλυκές των Σισών για 61χρονο άνδρα και 20χρονη κοπέλα. Ο άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ άμεσα σήμανε συναγερμός για την 20χρονη Κρητικιά καθώς υπήρχαν αναφορές ότι πνιγόταν, ενώ υπήρχε έντονος κυματισμός.

Νεκρός είναι ο γιατρός και επιστημονικός συνεργάτης του ΠΑΓΝΗ Αντώνης Κούτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο κολυμπούσαν όταν ο έντονος κυματισμός τους "έσπρωξε" προς τα βράχια. Ο ένας προσπάθησε να βοηθήσει τον άλλο και εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές καθώς τα ρεύματα και οι άνεμοι δεν τους επέτρεπαν να βγουν στη στεριά. Τελικά  η κοπέλα που πάλεψε με τα κύματα κατάφερε να σωθεί.

Όπως τόνισε στο neakriti.gr ο λιμενάρχης Ρεθύμνου και πλωτάρχης του Λιμενικούκ.Καστρινάκης «μας ειδοποίησαν αρχικά ότι δύο άτομα κινδύνευαν αλλά υπήρχε έντονος κυματισμόςκαι δεν μπόρεσε να προσεγγίσει σκάφος του λιμενικού. Προσπάθησε να προσεγγίσει ιδιωτικό σκάφος με δύτη αλλά δεν επέτρεπε ο κυματισμός».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΤΗ

Επιχείρηση απεγκλωβισμού από τα βράχια

Στη βραχώδη περιοχή προσέγγισαν από ξηράς άνδρες της ΕΜΑΚ και κλιμάκιο του Περάματος που τελικά κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον άνδρα , ο οποίος όμως σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ανασύρθηκε νεκρός.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ

Η 20χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου κ.Φραγκιαδάκη η κοπέλα είχε πολλαπλές εκδορές, της χορηγήθηκαν παυσίπονα και παρέμεινε στη βραχεία νοσηλεία.

Κατά τραγική ειρωνεία το Σαββατοκύριακο συμπληρώνονται 40 μέρες από τον τραγικό πνιγμό του Βενιζέλου Στρατάκη και της Κατερίνας Καναβάκη, και πάλι στο Ρέθυμνο, στην προσπάθεια να σώσουν τα παιδιά τους από τη μανιασμένη θάλασσα.  

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη-Βάλια Μπούη

Σχόλια