default-image

Έλεγχοι & σε σπίτια για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων -vid

Κρήτη
Έλεγχοι & σε σπίτια για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων -vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έρευνες μέχρι και σε σπίτια θα προχωρούν άνδρες της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τηρούνται ή όχι οι κανόνες ευζωίας, καθώς τα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης των ζώων αυξάνονται, ενώ «φωτιά» έχουν πάρει και οι καταγγελίες των δημοτών προς τη δημοτική αστυνομία σε σχέση με την ευζωία των ζώων σε οικίες.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Μαρίνος Παττακός, εντεταλμένος σύμβουλος για τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ηρακλείου: «Οι έλεγχοι θα γίνουν αναφορικά με τους θορύβους, τα γαβγίσματα, αλλά και την τυραννία που υφίστανται σε ορισμένες ταράτσες σπιτιών στην πόλη του Ηρακλείου».

Με ειδικό μηχάνημα, το βράδυ της Τρίτης κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. ελέγχουν αν έχουν σημανθεί τα δεσποζόμενα ζώα, με τον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV, να καταγράφει καρέ - καρέ την όλη διαδικασία, στην περιοχή του Καράβολα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ

Όπως διαπίστωσαν οι αρμόδιοι, ένας μικρός αριθμός ζώων δεν ήταν τσιπαρισμένα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ιδιοκτήτες ζώων δεν είχαν βάλει λουρί στα κατοικίδια τους, με συνέπεια να κυκλοφορούν ελεύθερα στους κοινόχρηστους χώρους.

Και στις 2 περιπτώσεις, προβλέπεται πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, πρόστιμα τα οποία δεν βεβαιώθηκαν, καθώς τα μεικτά κλιμάκια προχωρούσαν σε συστάσεις προς τους Ιδιοκτήτες δίνοντας χρονικό περιθώριο λίγων ημερών για τη σήμανση των ζώων τους.

Δείτε το βίντεο:

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News