default-image

Φτιάχνουν δρόμος στο Ρέθυμνο - Καμία καλούβα σε κανένα δρόμο

Κρήτη
Φτιάχνουν δρόμος στο Ρέθυμνο - Καμία καλούβα σε κανένα δρόμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στην ταλαιπωρία κατοίκων και μαθητών της συνοικίας του λόφου Τιμίου Σταυρού επιχειρεί να βάλει ο δήμος Ρεθύμνου με το δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη να υπογράφει σύμβαση έργου με τον ανάδοχο για παρεμβάσεις στην οδοποιία της περιοχής.

Πρόκειται για πυκνοκατοικημένη συνοικία, λίγα λεπτά από το κέντρο, όπου όμως το οδικό δίκτυο παραμένει αρκετά υποβαθμισμένο.

Με ιδίους πόρους του δήμου Ρεθύμνου που ανέρχονται σε 500 χιλιάδες ευρώ θα ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης και λοιπής οδοποιίας στην πολύπαθη συνοικία του λόφου του Τιμίου Σταυρού, όπου αρκετοί δρόμοι είναι χωμάτινοι ή γεμάτοι λακκούβες και παρόλο που η περιοχή φιλοξενεί σχολικές μονάδες, το Επισκοπείο και χιλιάδες κατοίκους.

Μέσα στον ερχόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες από τον εργολάβο με έμφαση αρχικά στην κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, παρεμβάσεις στους μικρούς και πιο ελαττωματικούς δρόμους και στη συνέχεια στις μεγαλύτερες οδούς της συνοικίας.

Σε δεύτερο χρόνο θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στην εν λόγω περιοχή, όπως και στο σύνολο του δήμου Ρεθύμνου για να μην απομείνει λακκούβα σε κανένα δρόμο, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο στο τόσο έντονα προβληματικό δίκτυο του Ρεθύμνου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News