default-image

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή το φλέγον ζήτημα της αξιολόγησης, το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ συνεχίζει την απεργία, όπως ανακοινώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Στις 14/9 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση εργαζομένων. Ένα από τα θέματα ήταν η "αξιολόγηση" και η σχετική τροπολογία, που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με την υπό ψήφιση τροπολογία της υπουργού, Όλγας Γεροβασίλη, νομοθετείται η απεργοσπασία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η κυβέρνηση φέρνει μια τροπολογία που διώκει και τιμωρεί κάθε προϊστάμενο, προσπαθώντας να δημιουργήσει εκφυλιστικές συνθήκες, να καλλιεργήσει μοιρολατρία ανάμεσα σε συναδέλφους, σε μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιήσει ως "καλή μαθήτρια" τους δανειστές. Με την τροπολογία Γεροβασίλη η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις:

• πετάει το μπαλάκι της "αξιολόγησης" στους προϊσταμένους και διευθυντές, επιδιώκει να τους χρησιμοποιήσει με ωμό εκβιασμό ως πολιορκητικό κριό.

• επιδιώκει να διαιρεθούν και να φαγωθούν μεταξύ τους οι δημόσιοι υπάλληλοι.

• τιμωρεί όσους υλοποιούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν στην "αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης", επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Είναι φανερό, ότι τόσο η αξιολόγηση Μητσοτάκη, όσο και η αξιολόγηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιδραστικό και τιμωρητικό χαρακτήρα, στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, στην παράδοση ολόκληρων τομέων κι υπηρεσιών στους ιδιώτες.

Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο τους. Η προωθούμενη αξιολόγηση λοιπόν δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη για επιστημονική και επαγγελματική στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν και ζητάει η κοινωνία. Η κυβέρνηση θέλει απλά να χρησιμοποιήσει την αξιολόγηση ως ένα εργαλείο για ένα μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας, μειώσεων μισθών, εκβιασμού και πειθαναγκασμού των εργαζομένων, διαχωρίζοντάς τους σε "καλούς" και "κακούς".

Εμείς θεωρούμε, ότι ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να είναι σωστός και αποδοτικός στη δουλειά του. Όμως άλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο η απόδοση αυτή να συνδέεται με την αξιολόγηση, την περικοπή μισθών και τις απολύσεις.

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση

Αυτό που τώρα αποκτά προτεραιότητα, είναι ο ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μην περάσει η αντιδραστική αξιολόγηση. Να μην αποδεχτούν οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές το ρόλο του "μαστιγίου" για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Η καθολική συμμετοχή στον αγώνα, με όλες τις μορφές της μαζικής πάλης και με την "αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης" είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ακύρωση στην πράξη της τροπολογίας Γεροβασίλη.

Όπως ακυρώσαμε το ν. Μητσοτάκη και αρκετά σημεία του ν. Βερναρδάκη, έτσι μπορούμε να ακυρώσουμε και την τροπολογία Γεροβασίλη.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα, αυτή την τροπολογία και το νομοθετικό πλαίσιο, που συνδέεται με εκβιασμούς και μνημονιακή συνέπεια, που στόχο έχουν συρρικνωμένες δομές με λιγότερο μόνιμο προσωπικό, με εργαζόμενους δύο "στρατοπέδων".

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε για λειτουργία του νοσοκομείου μας στην υπηρεσία του λαού. Η συγκεκριμένη τροπολογία δεν αποβλέπει σε καμιά αναβάθμιση και υποστήριξη των υπαλλήλων, αντιθέτως μας στοχοποιεί ως τους κύριους υπεύθυνους και ταυτόχρονα υποτιμά την εργασιακή μας συνείδηση και πρέπει να μας βρει ακόμα πιο ενωμένους.

Είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, με αγωνιστική αλληλεγγύη και χωρίς φόβο. Η  Γενική Συνέλευση αποφάσισε:

• Τη συνέχιση της απεργίας - αποχής.

• Να πραγματοποιήσει δεύτερη σύσκεψη με τους προϊστάμενους, τομεάρχες και διευθυντές.

Το ΔΣ του σωματείου καλεί τα στελέχη της διοίκησης:

• Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

• Να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων και να μην δεχτούν τον εκφοβισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News