default-image

«Λαβράκι»: Ποιοι βρίσκονται πίσω από την κλοπή του σκάφους;

Κρήτη
«Λαβράκι»: Ποιοι βρίσκονται πίσω από την κλοπή του σκάφους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ζευγάρι Ελλήνων το οποίο κατοικεί στο σπίτι όπου εντοπίστηκε το κλεμμένο σκάφος αξίας 35.000 ευρώ συνελήφθη για την υπόθεση ,οδηγείται στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της κλοπής και καλείται να δώσει πλέον εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε κρυμμένο σκάφος στο σπίτι τους. Οι ίδιοι φέρεται να αρνούνται κάθε κατηγορία και υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν πως βρέθηκε το κλεμμένο σκάφος στο χώρο τους.

Το σκάφος που εξαφανίστηκε την Κυριακή, εντοπίστηκε χθες μετά από έρευνα που έγινε με τη συνεργασία του κλιμακίου ειδικών αποστολών, του λιμενικού σταθμού Παντάνασσας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Όταν όμως έφτασαν στα ίχνη του σκάφους και ερεύνησαν το χώρο του σπιτιού στους Αθανάτους, βρήκαν «λαβράκι».

Το κλεμμένο σκάφος εντοπίστηκε σε σπίτι ζευγαριού

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕΣΩ...FACEBOOK ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

Βρήκαν λαβράκι στο σπίτι

Σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισαν εκτός από το σκάφος, ένα αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή πριν από μερικά χρόνια και «σκελετούς» από σκούτερ, με την έρευνα να συνεχίζεται για την υπόθεση. Και για αυτά τα ευρήματα το ζευγάρι καλείται να δώσει εξηγήσεις. Ενώ η αρχική έρευνα αφορούσε στο σκάφος, ακολουθώντας το "νήμα" της υπόθεσης και  με ενδελεχή εξέταση των στοιχείων οι λιμενικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια σειρά νέων ευρημάτων.

Η έρευνα των αρχών οδήγησε σε '"λαβράκι"

Κλοπή σε λιγότερο από… 15 δευτερόλεπτα

Πάντως η κλοπή του σκάφους στο λιμανάκι της Παντάνασσας θεωρείται σπάνιο φαινόμενο καθώς από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν κάμερες που εποπτεύουν το χώρο, οι κλοπές μειώθηκαν. Οι δράστες που βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη κλοπή ήταν θρασύτατοι , έδρασαν χωρίς να κρύψουν τα πρόσωπά τους και «εξαφάνισαν» το σκάφος σε λιγότερο 15 δευτερόλεπτα!

Σύμφωνα με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του σκάφους δεν δίστασαν «ενώ το σκάφος βρισκόταν πάνω σε τρέιλερ, να κόψουν την αλυσίδα και να το κλέψουν. Η κλοπή έγινε την Κυριακή και με τη βοήθεια του Facebook συγκεντρώθηκαν πληροφορίες για στίγματα σκαφών που έμοιαζαν με αυτό και ακολούθησε η έρευνα».

Με αυτό τον τρόπο οδηγήθηκαν στα ίχνη του σκάφους και στήθηκε στη συνέχεια η επιχείρηση του λιμενικού.

Η υπόθεση πάντως δεν έχει κλείσει αφού παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα στοιχεία που μπορεί να αξιοποιηθούν.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News