default-image

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας της Παγκρήτιας Τράπεζας

Κρήτη
Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας της Παγκρήτιας Τράπεζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη στόχευσή της να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου του νησιού  αλλά και τις ισχυρές προοπτικές του αγροδιατροφικού κλάδου υπηρετεί πιστά η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα που ήδη ξεδιπλώνει και υλοποιεί με γοργό βηματισμό τα σχέδιά της στη Συμβολαιακή Γεωργία.

Αυτό είπε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Νίκος Μυρτάκης μιλώντας σε ακροατήριο συνεταίρων και δυνητικών πελατών της Τράπεζας στην Ιεράπετρα.

Ο κ. Μυρτάκης μίλησε για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που στόχο έχει να δημιουργήσει συνθήκες υπέρβασης στον ήδη αναπτυσσόμενο με ταχείς ρυθμούς αγροδιατροφικό κλάδο στην Κρήτη.

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα είναι εκείνος ο φορέας που μπορεί αρτιότερα από οποιονδήποτε άλλον, γνωρίζοντας σε βάθος τις οικονομικές πτυχές του τόπου, να συνδυάσει παραγωγικές δραστηριότητες (π.χ τουρισμό και αγροδιατροφή) επιτυγχάνοντας  αξιόλογες συνέργειες με ισχυρά αποτελέσματα.

Απευθυνόμαστε σε μία κερδοφόρο οικονομία, την Κρητική και επιδιώκουμε ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια και επομένως ακόμη περισσότερα κέρδη, τόνισε ο κ. Μυρτάκης.

Με στόχο τις εξαγωγές, με τη βοήθεια και των κοινοτικών πόρων αλλά και με σημαντική τεχνογνωσία, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει για λογαριασμό του αγροτικού κόσμου της χώρας και των συνδεδεμένων επιχειρήσεων μία σειρά προβλημάτων που δημιουργούνται στον πλαίσιο των ιδιαιτεροτήτων της δραστηριότητας. Η Τράπεζα μέσα από τη Συμβολαιακή Γεωργία εξασφαλίζει στους αγρότες και στις συνδεδεμένες με αυτούς επιχειρήσεις, πρόσβαση σε κεφάλαια που θα επιτρέψουν οικονομίες κλίμακας, ανταγωνιστικότητα, διασφάλιση παραγωγής.

H Τράπεζα επενδύει στις προοπτικές όπως αυτές καταγράφονται από το Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων (αύξηση δραστηριότητας κατά 60% ως το 2050) και καλεί και τον αγροτικό κόσμο του νησιού να επενδύσει και αυτός στις προοπτικές εξέλιξής του.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Τράπεζας θωρακίζει μία διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των τριών ισότιμων πυλώνων : του αγρότη παραγωγού, της διασυνδεδεμένης επιχείρησης και της Τράπεζας.

Παράλληλα με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων η Τράπεζα επενδύει στο μέλλον που δεν είναι άλλο από τους νέους αγρότες οι οποίοι στρέφονται σε δυναμικές καλλιέργειες.

Μέσα από κοινοτικούς πόρους η Παγκρήτια έχει εξασφαλίσει σε 1000 νέους αγρότες, εγγυήσεις ή κεφάλαια για βιώσιμα επενδυτικά σχέδια και για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη αγροτικών εκμεταλλεύσεων και θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News