default-image

Ζητούν λύσεις από Τσιρώνη αγρότες κτηνοτρόφοι & μελισσοκόμοι

Κρήτη
Ζητούν λύσεις από Τσιρώνη αγρότες κτηνοτρόφοι & μελισσοκόμοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμοι να δώσουν δυναμικό παρών στην παγκρήτια αγροτική κινητοποίηση στο Ηράκλειο εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Χανίων. Σήμερα στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη, εκπρόσωποι του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου εξέφρασαν την  αγανάκτηση τους για να οξυμένα προβλήματα των δύο κλάδων.

Εκπρόσωποι ελαιοπαραγωγών κατήγγειλαν ανεξέλεγκτους ψεκασμούς αλλά και σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στα Χανιά.

Για ψεκασμούς με απαγορευμένα φυτοφάρμακα έκανε λόγω ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων.

Την ίδια ώρα φαινόμενα εισαγωγής μελιού αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας προβληματίζουν τους μελισσοκόμους των Χανίων που ζήτησαν από τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέτρα για την προστασία των ντόπιων παραγωγών.

Παράπονα εξέφρασαν στον κ. Τσιρώνη και οι εκπρόσωποι παραγωγών κηπευτικών. Υποστήριξαν ότι παραμένουν άλυτα ζητήματα όπως η άρδευση των θερμοκηπιακών καλλιέργειών στα Φαλάσσαρνα ,ενώ ζήτησαν προστασία των εξαγωγέων που πέφτουν θύματα απάτης από επιτήδειους σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα της χρηματοδότησης του Δημοτικού Σφαγείου Χανίων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News