default-image

Μέχρι τέλος του μήνα διορία για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Κρήτη
Μέχρι τέλος του μήνα διορία για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να ρυθμίσουν τις οφειλές τους απέναντι στο Δήμο πρότεινε σε συνεδρίασή της η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου ενώ παράλληλα τονίστηκε το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτω, όπου και διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ανακοίνωση του Δήμου, με τη… διορία να δίνεται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου:

Αυστηρή προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας να σπεύσουν και να ολοκληρώσουν την σχετική διαδικασία απηύθυνε η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια με εκπροσώπους τους.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός και ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός έγινε εκτενέστατη ενημέρωση και τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών έως και 100 δόσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κάλεσε τους καταστηματάρχες που έχουν οφειλές προς το Δήμο Ηρακλείου να σπεύσουν να τις ρυθμίσουν αφού σε διαφορετική περίπτωση όσοι δεν αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή έως 30-11-17 θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και δεσμεύσεις του Α.Φ.Μ τους, αφού ο νόμος είναι σαφής και υποχρεώνει το Δήμο σε αυτά τα μέτρα προκειμένου να εισπραχθούν τα χρέη.

Παράλληλα ο κ. Καραντινός εξήγησε στους επαγγελματίες ότι η ρύθμιση προβλέπει και διαγραφή προσαυξήσεων αλλά και ευνοϊκό καθεστώς αποπληρωμής των οφειλών με πολλές δόσεις γεγονός που πρέπει να εκμεταλλευτούν καθώς αποτελεί μοναδική ευκαιρία ελάφρυνσης του οικονομικού τους βάρους.

Εξάλλου συζητήθηκε και το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων καθώς από τους διαρκείς ελέγχους των υπηρεσιών διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων σε αδειοδοτημένα και μη καταστήματα.

Ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και συνέστησε στους καταστηματάρχες να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και να περιορίζονται στην αυστηρή και εμφανή οριοθέτηση των σημείων που έχουν δικαίωμα να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματα δίνοντας περιθώριο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη η διοίκηση της Δημοτικής Αστυνομίας, εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής και προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και στελέχη της υπηρεσίας αδειοδότησης καταστημάτων του Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News