Κρήτη

Ενώνουν δυνάμεις η Κίνα & η Ελλάδα για εμπορικές συνεργασίες

Ο τουρισμός για την Κρήτη αποτελεί μία σημαντική πηγή εσόδων, καθώς και οι εμπορικές συνεργασίες που δημιουργεί λόγω των προϊόντων που παράγει.

Γι' αυτό το λόγο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύμβουλο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης:

«Ο Τουρισμός και οι εμπορικές συνεργασίες με την προώθηση των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα των Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων Γιώργου Αλεξάκη με τον Σύμβουλο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Mr Gao Wenqi.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, επισημαίνοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης των σχέσεων συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του αγροτικού τομέα με τα εκλεκτά προϊόντα της Κρήτης, στις επιχειρηματικές εμπορικές συνεργασίες αλλά και στο κλίμα ασφάλειας που υπάρχει στο νησί.

Ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Gao Wenqi εξέφρασε ενδιαφέρον τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και για τα Κρητικά προϊόντα επισημαίνοντας ότι η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης υπογράμμισε την ισχυρή θέληση της Περιφέρειας Κρήτης για μία πιο στενή συνεργασία στους προαναφερόμενους τομείς και ότι είναι πλέον καιρός οι προσπάθειες που έχουν επιτελεστεί έως τώρα και από τις δύο πλευρές να παράξουν ουσιαστικά, πρακτικά και αξιόλογα αποτελέσματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια