default-image

Πάνω από όλα άνθρωποι... μονάχοι /video

Κρήτη
Πάνω από όλα άνθρωποι... μονάχοι /video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, τότε το υλικό που είχε στα χέρια του και επιμελήθηκε ο εικονολήπτης της ΚΡΗΤΗ -TV, Αντώνης Ιγγλεζάκης, αποτελεί γροθιά στο στομάχι.

Στο video αποτυπώνεται η άφιξη των μεταναστών που εντοπίστηκαν πριν από λίγα 24ώρα στην Παλαιόχωρα Χανίων, με τις κακουχίες, την εξαθλίωση και την ταλαιπωρία να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους.  

Οι ίδιοι μπήκαν σε ένα σκάφος, με μία βαλίτσα στο χέρι και όνειρα για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από την πατρίδα τους και βρέθηκαν τελικά σε λιμάνι της Κρήτης, τουλάχιστον σώοι και αβλαβεις.

Στο δύσκολο αυτό ταξίδι για τη ζωή, μωρά και μικρά παιδιά που δεν γνώριζαν ότι η ζωή κρύβει εκπλήξεις με περιπέτειες μάλιστα αρκετές φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΘΑ ΟΙ 63 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πλέον όλοι τους και οι 62, μετά το τέλος του περιπετειώδους ταξιδιού, βρίσκονται σε ένα ανθρώπινο χώρο φιλοξενίας ,στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Χανίων στον Καλαθά,με  ιδανικές συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.

Παρακολουθήστε το video του εικονολήπτη Αντώνη Ιγγλεζάκη

Η παιδική κατασκήνωση του Καλαθά επιλέχθηκε από τη δημοτική αρχή των Χανίων ως η πιο κατάλληλη λύση για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων, μέχρι οι αρχές να ολοκληρώσουν το έργο της προανάκρισης και να αποφασιστεί η τύχη τους.

Οι μετανάστες Ιρακινής καταγωγής στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ και τα δεκατέσσερα παιδιά έχουν πια ξεπεράσει το σοκ του δύσκολου ταξιδιού τους και της διάσωσης τους από τις λιμενικές αρχές στα νότια της Κρήτης.

Οι 62 μετανάστες εξαντλημένοι και καταβεβλημένοι ,μεταφέρθηκαν με σκάφη των Λιμενικών Σταθμών Παλαιόχωρας και Αγίας Γαλήνης και κάποιοι με το ιστιοπλοϊκό που επέβαιναν, στο λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου έληξε άδοξα το ταξίδι τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News