Κρήτη

ΕΚΗ για κάθοδο Τσίπρα: «Όχι στη φιέστα της Κυβέρνησης»

Στη «φιέστα της Κυβέρνησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αντιδρά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ), με αφορμή την κάθοδο του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη.

Μάλιστα, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, τη Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, το ΕΚΗ καλεί τον κόσμο στο Εργατικό Κέντρο, στις 6:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΗ:

Σε μια περίοδο καταρράκωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, αύξηση της Ανεργίας, της ανασφάλιστης ''μαύρης'' εργασίας, της απλήρωτης εργασίας, της υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών, η κυβέρνηση μας καλεί να μετέχουμε στην ''φιέστα'' που αποκαλεί Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κρήτη.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  επανειλημμένα έχει επιδιώξει  τον διάλογο για αντιμετώπιση του μείζονος Εθνικού ζητήματος που δεν είναι άλλο από αυτό της ανεργίας.

Παρ' όλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία πολιτική ανάπτυξης συνδεδεμένη με την απασχόληση, απεναντίας  βλέπουμε μέτρα που κατεδαφίζουν τα εργατικά κεκτημένα και αυξάνουν την ύφεση.

Η κυβέρνηση μας καλεί να '' συζητήσουμε'', όταν είναι έτοιμη να περάσει νέα πολύ σκληρά αντεργατικά μέτρα (Ν. 1264/82, περιορισμός στην δυνατότητα προκήρυξης απεργιών, lock out κ.τ.λ).

Κατόπιν όλων των παραπάνω με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Η, δεν θα μετέχουμε στην ''φιέστα'' και καλούμε τους ανέργους, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους καθώς και τους υπόλοιπους φορείς του Ηρακλείου, να γυρίσουν την πλάτη στα ψέματα και την υποκρισία της κυβέρνησης και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο  διαμαρτυρίας έξω από το  Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  ΠΕΜΠΤΗ 21/9/2017 και ώρα 6 το απόγευμα.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΑΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ  ΓΕΝΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ:

?      ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΑΚΙΑΩΜΑΤΑ, ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

?      ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ

?      ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

?      ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

?      ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

?      ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

?      ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ  ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΙΚΑ - ΕΤΑΜ- ΕΦΚΑ

?      ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΦΕΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

?      ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

?      ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣ

?      ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

?      ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

?      ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

?      ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

?      ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΒΟΑΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

Σχόλια