default-image

Ο Δήμος Ηρακλείου έδωσε το «παρών» για το Ολοκαύτωμα

Κρήτη
Ο Δήμος Ηρακλείου έδωσε το «παρών» για το Ολοκαύτωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tη μνήμη των θυμάτων των χωριών Βιάννου και Ιεραπέτρας που εκτέλεσαν οι Γερμανοί τον Σεπτέμβριο του 1943 τίμησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Σελί Αμιρών.

Αφορμή η επέτειος 74 χρόνων από το Ολοκαύτωμα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, βουλευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και πολιτών.

Παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραντινός, Πέτρος Ινιωτάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμoύ Gian Andrea Garancini.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου:

«Από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στην Βιάννο και στα χωριά της περιοχής, συνετελέσθη από τον Γερμανικό Στρατό Κατοχής ένα από ειδεχθέστερα εγκλήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Γερμανοί, εκτός από τις δολοφονίες 461 κατοίκων που διέπραξαν, προκάλεσαν συνάμα ανυπολόγιστες καταστροφές στα οικήματα και στις περιουσίες της περιοχής. Οι πληγές από τις θηριωδίες αυτές χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να επουλωθούν. Τιμούμε την μνήμη των θυμάτων. Η θυσία τους υπενθυμίζει διαρκώς τις αξίες του Ανθρωπισμού και της Ειρήνης απέναντι στην Βία και την Βαρβαρότητα του Φασισμού. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα που δυστυχώς παραμένει επίκαιρο μέχρι τις μέρες μας.

Ο Δήμος Ηρακλείου ήταν και θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην διεκδίκηση των απαράγραπτων δικαιωμάτων των συγγενών των θυμάτων»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News