Κρήτη

Αυγενάκης: Ο εθελοντισμός αποτελεί πράξη ζωής

«Η σημερινή Γιορτή Εθελοντισμού, Προσφοράς και Συλλογικότητας αναδεικνύει, τιμά και προάγει την αξία του εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός αποτελεί στάση ζωής και πράξη βασισμένη στην πλήρη ανιδιοτέλεια», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σχετικά με την 1η Γιορτή Εθελοντισμού, Προσφοράς και Συλλογικότητας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η πρωτοβουλία σας αυτή, ιδιαιτέρως την περίοδο της πολύπλευρης κρίσης που βιώνει η Πατρίδα μας, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία. Η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί, παρά την δύσκολη συγκυρία, να προσφέρει εθελοντικά σε όλους όσους την χρειάζονται και αυτή είναι μια πραγματική απόδειξη  αγάπης και ανιδιοτέλειας.

Εμείς οι πολιτικοί, οφείλουμε να γινόμαστε αρωγοί σε πρωτοβουλίες που προβάλλουν τον εθελοντισμό και να συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Σήμερα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στο μέλλον ως Κυβέρνηση, η ΝΔ και ο Πρόεδρος μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόμαστε -και θα βρισκόμαστε- δίπλα σε δράσεις που προωθούν και προάγουν τον εθελοντισμό, την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη.

Ο εθελοντισμός, η προσφορά και η αλληλεγγύη βρίσκονται στον πυρήνα της ιδεολογίας του κόμματος μας. Η πρόταση του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφής: δημιουργία ενός κεντρικού φορέα εθελοντισμού για καλύτερο συντονισμό, αλλά και ενός μητρώου εθελοντικών οργανώσεων και ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου.

Θερμά συγχαρητήρια στο Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. για την διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και το έργο του διαχρονικά. Συγχαρητήρια, επίσης, αξίζουν και σε όλους τους φορείς που συμμετέχετε και προσφέρετε σε όσους χρειάζονται την βοήθειά σας αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη.

Μέσα στο σκοτάδι των τελευταίων ετών τα μηνύματα για τον εθελοντισμό είναι ενθαρρυντικά και είναι απόδειξη ότι η κοινωνία μας έχει φιλότιμο και σφυγμό.  

Εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας!».

Σχόλια