default-image

Τρέξτε στις παραλίες, με 40άρια & καύσωνα φλερτάρει η Κρήτη

Κρήτη
Τρέξτε στις παραλίες, με 40άρια & καύσωνα φλερτάρει η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για Σεπτεμβριανό καύσωνα κάνουν λόγοι οι μετεωρολόγοι με θερμοκρασίες ιδανικές για θάλασσα και εξορμήσεις αλλά και περιοχές να μετατρέπονται σε... καμίνι.

Ο υδράργυρος ανεβαίνει αρκετά, αρχής γενομένης από αύριο Κυριακή στην Κρήτη και η ζέστη που θα επικρατήσει θα είναι αισθητή σε παράκτιες, πεδινές ακόμη και ορεινές περιοχές.

Τυχεροί λοιπόν αυτοί που βρίσκονται ακόμη σε περίοδο διακοπών ή και εκείνοι που αν και έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις, μπορούν και ξεκλέβουν χρόνο για μια καλοκαιρινή ακόμη βουτιά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, οι θερμοκρασίες σχεδόν θα αγγίξουν τους 40°C την Κυριακή και την Δευτέρα στην υπόλοιπη χώρα, ενώ στη νότια Ελλάδα και την Κρήτη αυτό δεν αποκλείεται το θερμό καιρικό σκηνικό να ξεκινήσει να διαδραματίζεται από τη Δευτέρα

Όπως λέει, θα υπάρξουν περιοχές οι οποίες είναι ευπαθείς στη ζέστη που ο υδράργυρος θα προσεγγίσει ακόμη και τους 39°C. Ίσως πολύ τοπικά να φτάσει ακόμη και τους 40°C. Έτσι η «καυτή» επέλαση του καιρού μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις και για τον λόγο αυτό πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες.

"Καμίνι που βράζει"  θα θυμίζουν περιοχές της Κρήτης

Ενδεικτικά,σύμφωνα με το meteo,  για το νησί μας, και συγκεκριμένα στα 3 μεγαλύτερα αστικά κέντρα, καμίνι θα θυμίζουν περιοχές όπως  ο Άγιος Νικόλαος όπου θα φθάσει ο υδράργυρος την Τρίτη τους 38 ενώ στους 35 θα βρεθεί Δευτέρα και Τετάρτη. Στο Ρέθυμνο επίσης την Τρίτη 35 βαθμοί κελσίου ενώ στο Ηράκλειο  ο υδράργυρος θα ανέβει  Δευτέρα και Τρίτη στους 34 βαθμούς. Ανάλογο σκηνικό και στα Χανιά.

Σε κλοιό καύσωνα η Παλαιόχωρα στα Χανιά με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς κελσίου τη Δευτέρα, ενώ αύριο Κυριακή και Τρίτη η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς.

Δύσκολες συνθήκες και στην Ιεράπετρα με τον υδράργυρο στους 35 βαθμούς την Κυριακή και στους  37 βαθμούς  Δευτέρα και Τρίτη.

Στα Σφακιά, την Δευτέρα 38 βαθμοί ενώ Κυριακή, Τρίτη και Τετάρτη 35 βαθμοί κελσίου.

Στις Μοίρες και Τυμπάκι στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία ενώ στη Πρέβελη Ρεθύμνου, Τρίτη και Τετάρτη ο υδράργυρος στους 37 βαθμούς και 38 βαθμού κελσίου.

Ρεπορτάζ:  Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News