Κρήτη

Προτάσεις και σχέδιο Χαρ. Κασίμη από το Ηράκλειο

Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αλλά και στον τομέα των τροφίμων, αναφέρθηκε από το Ηράκλειο ο Χαρ. Κασίμης

Στη γεφύρωση μεταξύ των παραγωγικών φορέων και της ερευνητικής και επιστημονικής κοινότητας μέσω του μέτρου 16 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρθηκε από το Ηράκλειο ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών πόρων Χαράλαμπος Κασίμης, στο πλαίσιο τεχνικής συνάντησης, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο μέτρο, το οποίο στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων στην αγροτική παραγωγή και μεταποίηση,  προϋπολογισμού άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως δήλωσε ο κ. Κασίμης, για πρώτη φορά στη χώρα μας επιχειρείται η σύνδεση της έρευνας με τον παραγωγικό κόσμο των αγροτών, με στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών προϊόντων, τη μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και την εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών που εστιάζουν στη προστασία του περιβάλλοντος.

Στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών εξαιτίας της γραφειοκρατίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Παράλληλα ο κ. Κασίμης ανακοίνωσε ότι εντός του Οκτωβρίου θα προκηρυχθούν τα σχέδια βελτίωσης και το πρόγραμμα leader.

Στην ανάγκη στοχευμένης χρήσης των κοινοτικών ενισχύσεων στη χώρα μας αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής πολιτικής, ο οποίος παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε επιστημονικές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρξει κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης αγροτικών προϊόντων στη παγκόσμια σφαίρα, τα επόμενα χρόνια.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια