default-image

Peace Boat: Κάνουν το γύρο του κόσμου σε 96 μέρες - photos

Κρήτη
Peace Boat: Κάνουν το γύρο του κόσμου σε 96 μέρες - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο «Πλοίο της Ειρήνης» με επιβάτες κυρίως από την Ιαπωνία.

Το πλοίο μεταφέρει τα μηνύματα της Ειρήνης, της Φιλίας και της Αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, ενώ πολλοί από τους 400 επιβάτες του είναι κάτοικοι της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι που καταστράφηκαν από τη ρίψη των ατομικών βομβών τον Αύγουστο του 1945.

Το πλοίο έχει δέσει ήδη σε περισσότερες από 40 χώρες αλλά και σε κάποια ελληνικά λιμάνια. Στο Ηράκλειο όμως είναι η πρώτη φορά που έρχεται. Το κρουαζιερόπλοιο θα κάνει το γύρο του κόσμου σε 96 μέρες μεταφέροντας μηνύματα συναδέλφωσης και ειρήνης.

Μηνύματα ιδιαιτέρως επίκαιρα στην εποχή μας, σημαντικότερα δε όταν οι απόγονοι των ανθρώπων που έζησαν τη χειρότερη καταστροφή που έχει γίνει ποτέ στον πλανήτη μιλάνε για την ανάγκη της ειρήνης.

Στις εκδηλώσεις που κανόνισαν φορείς του Ηρακλείου οι Ιάπωνες επιβάτες έγιναν δεκτοί με μουσική, χορό, κρητικά τραγούδια. Πριν αναχωρήσουν για μια βόλτα στα αξιοθέατα της πόλης, απόλαυσαν τα τοπικά εδέσματα. Το κρουαζιερόπλοιο «Πλοίο της Ειρήνης» θα δέσει σε περισσότερες από 30 χώρες ακόμα μεταφέροντας παντού το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News