default-image

Τι λένε οι ειδικοί για τις χελώνες στο Γιόφυρο; -video, pics

Κρήτη
Τι λένε οι ειδικοί για τις χελώνες στο Γιόφυρο; -video, pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η θέα των χελωνών κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνάει.

Περαστικοί κοντοστέκονται και φωτογραφίζουν….. άλλοι μάλιστα δεν διστάζουν να επιστρέψουν με τα παιδιά τους, δίνοντας τη διάσταση του αξιοθέατου στον πληθυσμό των χελωνών που ακόμη και αν το μεγαλύτερο μέρος ακόμη και των κατοίκων της περιοχής, μπορεί να λέει ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ αυτή την εικόνα, οι επιστήμονες διευκρινίζουν ότι είναι σταθερός πληθυσμός που ευτυχώς εξακολουθεί να υπάρχει καθώς κατά μία έννοια είναι σαν να καθησυχάζει σε ότι αφορά την ποιότητα των νερών και εν γένει του ποταμού που δέχεται καθημερινά τεράστια επιβάρυνση.

Δεν λείπουν ωστόσο και εκείνοι που βλέποντας τις χελώνες κάνουν σχέδια να πάρουν κάποια ή κάποιες από αυτές στα σπίτια τους…. γεγονός που ενεργοποίησε τους επιστήμονες οι οποίοι εξήγησαν πως εκτός από παράνομο, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί  και επικίνδυνο για την υγεία της οικογένειας στην οποία θα κατέληγε η χελώνα από τα νερά του Γιόφυρου.

"Είναι γνωστός ο πληθυσμός από χελώνες στο Γιόφυρο, υπάρχει πολλά χρόνια παρότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον εξαφανίσουμε καθώς ο Γιόφυρος είναι ποταμός που δέχεται πάρα πολλά λύματα", αναφέρει ο Πέτρος Λυμπεράκης, ερευνητής Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: 100 ΧΕΛΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΓΙΟΦΥΡΟ

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News