Κρήτη

Σήμα SOS για 66χρονο που ήθελε να κολυμπήσει ως την Ντία

Ρώσος 66 χρόνων μπήκε στη θάλασσα των Γουβών το απόγευμα, όχι για να κολυμπήσει κόντρα στα κύματα, αλλά για να τα... διασχίσει και να φτάσει ως τη Ντία!

Ρώσος 66 χρόνων μπήκε στη θάλασσα των Γουβών το απόγευμα, όχι για να κολυμπήσει κόντρα στα κύματα, αλλά για να τα... διασχίσει και να φτάσει ως τη Ντία!

Όπως ήταν φυσικό, με τα κύματα να φτάνουν μέχρι και τα 5 μποφόρ βορειοδυτικής κατεύθυνσης, αλλά και λόγω ηλικίας από την άλλη, αυτός ο "άθλος" δεν αναμενόταν να έχει και το καλύτερο τέλος, γεγονός που το..."κατάλαβε" 20 λεπτά μετά ο φίλος του που βρισκόταν έξω στην παραλία και επικοινώνησε αμέσως με το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου, για να εντοπιστεί λίγη ώρα μετά, να είναι εξαντλημένος μες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα αλλά καλά στην υγεία του!

Λίγο έλειψε να έχουμε έναν ακόμη πνιγμό χθες το απόγευμα. Αλλά ετούτη τη φορά, το περιστατικό έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού ο άνθρωπος που παραλίγο να πνιγεί, ήθελε - ούτε λίγο ούτε πολύ - να... μεταμορφωθεί σε δελφίνι και να "σχίσει" τα κύματα με κατεύθυνση τη Ντία, κολυμπώντας κάμποσα μίλια ως εκεί...

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου δέχτηκε δέκα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα τηλεφώνημα από τις Γούβες από έναν έντρομο Ρώσο τουρίστα, που ανέφερε ότι ο φίλος του πριν από περίπου 20 λεπτά είχε μπει στη θάλασσα για να φτάσει μέχρι τη Ντία αλλά ο ίδιος έχασε την οπτική του επαφή με τον...επίδοξο "πρωταθλητή κολύμβησης" και ανησυχούσε ότι κάτι κακό είχε συμβεί...

Την ίδια στιγμή τα κύματα έφταναν τα 4 με 5 μποφόρ. Ήταν βορειοδυτικής κατεύθυνσης και αυτό σημαίνει ότι ο κολυμβητής θα έπρεπε να τα..."νικήσει" για να φτάσει στον τελικό προορισμό που είχε βάλει στόχο... Το λιμεναρχείο αμέσως κινητοποίησε τις δικές του τις δυνάμεις, ζητώντας τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών, τόσο από την πλευρά της Ντίας όσο και από την πλευρά των Γουβών.

Τελικά ιδιώτης που είχε φύγει από τις Γούβες για να συνδράμει στις έρευνες, εντόπισε στο ένα μίλι περίπου τον 66χρονο κολυμβητή και τον περισυνέλλεξε σώο. Μάλιστα, αν και εξαντλημένος, δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του και αρνήθηκε να παραληφθεί από το ασθενοφόρο που είχε ήδη κληθεί για να παράσχει στον παθόντα τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Όσοι γνωρίζουν από κολύμβηση, λένε ότι από τις Γούβες ως τη Ντία θα μπορούσε, ίσως, να κολυμπήσει μόνο ένας καλός αθλητής, σε καλές καιρικές συνθήκες, υπό το φως της μέρας και φυσικά συνοδεία σκάφους για την περίπτωση που θα τον κατέβαλλε η κόπωση στη διάρκεια του εγχειρήματος.

Ο συγκεκριμένος κολυμβητής, είναι 66 χρόνων, μπήκε στη θάλασσα με 5 μποφόρ κύμα, κόντρα προς τον ίδιο, δεν είχε καμία πλωτή βοήθεια και ήταν και απογευματινές ώρες και συνεπώς δε θα αργούσε να βραδιάσει... 

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια