Κρήτη

Χανιά: Χωρίς πληροφόρηση οι επιβάτες κρουαζιέρας

Ο σταθμός υποδοχής των επισκεπτών κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας είναι ανοιχτός, όμως τα γραφεία πληροφόρησης είναι άδεια.

Η δημοτική αρχή των Χανίων είχε προχωρήσει από την περασμένη άνοιξη στην πρόσληψη τεσσάρων υπαλλήλων οι οποίοι κάλυπταν τις ανάγκες πληροφόρησης των τουριστών που φθάνουν με κρουαζιερόπλοια στη Σούδα.

Οι συμβάσεις τους ήταν διάρκειας μόλις δύο μηνών, αφού τόσο επιτρέπει η νομοθεσία, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου.

Επισκέπτες που ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες ,είναι συχνά αναγκασμένοι να απευθύνονται στο προσωπικό της υπηρεσίας ασφαλείας του λιμανιού της Σούδας.

Το τμήμα τουρισμού του δήμου Χανίων με μόνο έναν διοικητικό υπάλληλο αδυνατεί να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε μετά τη λήξη των συμβάσεων των διμηνητών ενώ αποκλείστηκε και η λύση των εθελοντών.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Ελευθερία Αλιφεράκη, η λύση πιθανόν να δοθεί από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο μέσω πρόσληψης υπαλλήλου ορισμένου χρόνου.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια