Κρήτη

Η Άννα Μπιθικώτση για το «Σπίτι των Αγγέλων»

Για το «Σπίτι των Αγγέλων», η Άννα Μπιθικώτση, κόρη του μεγάλου Γρηγόρη Μπιθικώτση, διοργανώνει μία σπουδαία μουσική παράσταση, με τίτλο «Που' ναι τα χρόνια , ωραία χρόνια…» και με τα τραγούδια των θρύλων: Β.ΤΣΙΤΣΑΝΗ - Γ. ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ - Γ. ΖΑΜΠΕΤΑ - Β. ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στο Κηποθέατρο «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» θα συνυπάρξουν επί σκηνής σε μια παράσταση υψηλής αισθητικής, ερμηνευτές, χορωδίες, μουσικοί, ηθοποιοί  και χορευτικά σύνολα, συστήνοντας  ένα μουσικό δρώμενο μέσα από τραγούδια που ταξίδεψαν στην αθανασία οι τέσσερεις από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού  ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Γιώργος Ζαμπέτας και η Βίκυ Μοσχολιού.

Οι τέσσερεις αυτοί θρύλοι, σημεία αναφοράς του Πολιτισμού της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου, για δυο ώρες θα είναι νοητά κοντά μας μέσα από το σενάριο  που έγραψε,  επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει η λογοτέχνης Άννα Μπιθικώτση που ξεχωρίζει για το ταλέντο και την προσωπική της γραφή.

Δυο λόγια για την παράσταση

Μια νύχτα ο «χρόνος επισκέφτηκε» την Άννα, ζητώντας της να τον γυρίσει πίσω σε ένα μόνο σταθμό της ζωής της, δίνοντάς της την ευκαιρία να ζήσει μόνο για δυο ώρες στιγμές  αγαπημένες. Εκείνη επιλέγει να σταματήσει τα «ρολόγια του χθες» σε μια νύχτα ιδιαίτερης γιορτής για την οικογένειά της που της σημάδεψε τα παιδικά  χρόνια . Αφορμή γι αυτόν τον εορτασμό ήταν η αποκατάσταση της υγείας του ακριβού της πατέρα Γρηγόρη μετά από ένα ολόκληρο χρόνο νοσηλείας του λόγω αυτοκινητιστικού ατυχήματος που τον είχε καθηλώσει στο κρεβάτι, αναγκάζοντας τον να απέχει από το τραγούδι. Θέλει να τον δει να στέκεται πάλι όρθιος και να ξανατραγουδά γύρω από το γιορτινό στρωμένο τραπέζι της ασπρισμένης τους αυλής παρέα με τους αγαπημένους του φίλους, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Γιώργο Ζαμπέτα  και τη Βίκυ Μοσχολιού, που μοιράστηκαν μαζί του χαρές, μνήμες και τραγούδια που «μύριζαν βασιλικό κι ασβέστη»…

Η συνέχεια επί σκηνής…

Φιλικά συμμετέχουν οι καλλιτέχνες

Τραγούδι : Κώστας Σμοκοβίτης - Σωτήρης Δογάνης - Αντιγόνη Μπούνα - Ιωάννα Καρανίκα

Λαϊκή Ορχήστρα «Α.ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ» (Πιάνο ο μαέστρος και σύνθετης: Νίκος Στρατηγός -

Μπουζούκι : Μανώλης Μιχαλάκης - Κρουστά : Σπύρος Γλένης - Κιθάρα: Παγώνα Μπούνα)

Η Μικτή - Παιδική & Νεανική Χορωδία Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, με μαέστρο τη Λένα Χατζηγεωργίου - Ηθοποιοί  - Χορευτικά Λαϊκά Σύνολα του Στέλιου Καφετζάκη

Δραματοποιημένη αφήγηση, σενάριο, επιμέλεια: Άννα Μπιθικώτση

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η σκηνοθέτης και ηθοποιός Σοφία Δερμιτζάκη ενώ τους ρόλους των πρωταγωνιστών ενσαρκώνουν ηθοποιοί.

Είσοδος 8 € ( τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στο «ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ»)

Προπώληση εισιτήριων: Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» & Αεράκης - Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι «Σείστρον»  (Κοραή 14, Ηράκλειο)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια