Κρήτη

Κάθε 4 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος διαγιγνώσκεται με άνοια

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Alzheimer, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Νομού Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»,  διοργανώνει το 6ο εκπαιδευτικό σεμινάριο επαγγελματιών υγείας περιθαλπόντων και επαγγελματιών φροντιστών ατόμων με άνοια.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελάκη) με ελεύθερη είσοδο.

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ιατρικής Εταιρείας Ηρακλείου με την συνεργασία της Ιατρικής Σχολής Π.Κ. και Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Σύμφωνα με την εταιρεία «Εταιρεία Νόσου Alzheimer» κάθε 4 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος στον κόσμο διαγιγνώσκεται με άνοια, ενώ μόνο στην Ελλάδα, οι ασθενείς με Alzheimer που είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας εκτιμάται ότι αγγίζουν τις 200.000, αριθμός που αναμένεται τουλάχιστον να τετραπλασιαστεί μέχρι το 2050.

Η νευροεκφυλιστική αυτή νόσος απειλεί τον εγκέφαλο και μαζί την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Είναι σημαντικό για όλους μας να γνωρίζουμε -στο μέτρο του δυνατού- τι πρέπει να κάνουμε για να την προλάβουμε, όπως και με ποιους τρόπους μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των ασθενών και των περιθαλπόντων τους, οικογενειακών και επαγγελματιών.

Η εκπαίδευση είναι σημαντικός παράγων και ο σκοπός της πραγματοποίησης του 6ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810226308, 6974192595

e-mail: alzheimer.heraklion@gmail.com

web site: www.alzheimerheraklion.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια