default-image

Τι τρώει ο Μανόλης Γλέζος και κοντεύει να φτάσει τα 100;

Κρήτη
Τι τρώει ο Μανόλης Γλέζος και κοντεύει να φτάσει τα 100;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η θέληση για ζωή και η δραστηριότητα είναι «το μυστικό της μακροζωίας», ανέφερε ο 95χρονος Μανόλης Γλέζος, που ήταν ο διακεκριμένος καλεσμένος στο διεθνές συνέδριο με θέμα "Μακροζωία ένας ρεαλιστικός στόχος".

Φτάνουν όμως αυτοί οι δύο παράγοντες; Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο όχι, καθώς πρέπει να συνδυάζονται από σωστή διατροφή. Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε το μυστικό μακροζωίας του Μανόλη Γλέζου, δηλαδή τη δίαιτά του, και να την ακολουθήσετε, ιδού: Τα γεύματα είναι πέντε με διαφορά δύο-τριών ωρών μεταξύ τους.

Κάθε πρωί καταπίνει χωρίς μάσημα μία σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο. Πίνει ένα ποτήρι λεμονάδα με μια κουταλιά μέλι και ακολουθούν δύο παξιμάδια με μαλακό τυρί και μπόλικο λάδι. Το πρόγευμα περιλαμβάνει φρούτα, κυρίως ακτινίδια. Το μεσημεριανό είναι ένα κανονικό γεύμα και περιλαμβάνει σαλάτα, κρέας ή ψάρι και κρασί ή μπίρα. Το απόγευμα φρούτα και το βράδυ ένα γιαούρτι.

Εξήγησε ότι, όπου και να βρίσκεται και ό,τι πιο λαχταριστό να βρίσκεται μπροστά του, αυτός θα φάει το γιαούρτι του, ενώ παράλληλα εκμυστηρεύτηκε το «μαρτύριό» του: «Πεθαίνουν οι φίλοι μου, οι γνωστοί μου, και εγώ ζω. Το πρόβλημά μου εμένα σήμερα είναι πώς θα ξεπεράσω αυτό το θέμα, αυτό είναι το μαρτύριό μου». Μαρτύριο και αυτό θα μου πείτε;

Μ.ΑΝ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News