Κρήτη

Μιχ. Κριτσωτάκης: «Μη μας "περιμένετε" δε θα συμμετέχουμε στη φιέστα»

«Μη μας "περιμένετε" δε θα συμμετέχουμε στη φιέστα», αναφέρει ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Κριτσωτάκης σε απάντησή του στην "επείγουσα" πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης ενόψει του "αναπτυξιακού συνεδρίου".   

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κριτσωτάκης, αναφέρει στην απάντηση του:   

«1) Τι αναπτυξιακό συνέδριο; Καμία σχέση με δημοκρατικό προγραμματισμό και αυτοδιοίκηση - απλή κάλυψη στη φιέστα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Είναι κατάργηση ακόμα και της επίφασης του δημοκρατικού προγραμματισμού και της έννοιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2) Δεν καλούν τους εκπροσώπους της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα (ΕΚΗ, ξενοδοχοϋπάλληλοι, άλλα σωματεία κ.λπ., ΝΤ ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ κ.λπ. δηλαδή οι εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας) - τι δουλειά έχουν οι εργαζόμενοι με την ανάπτυξη ε;

3) Στις 4 μμ τη Δευτέρα να καταθέσουν ΟΛΟΙ (;) (όσοι προσκλήθηκαν) προτάσεις.

4) Δεδομένα βεβαίως τα τετελεσμένα ότι ξεπουλήθηκε και ότι ξεπουλιέται (π.χ. 14 αεροδρόμια, ανάμεσα τους των Χανίων, η χρήση και αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας σε ευαίσθητη περιοχή και σε δύσκολους καιρούς κ.λπ.) για την ανάπτυξη… ρε γαμώτο (των άλλων κι όχι της χώρας είναι η αλήθεια).

5) Σε όλα αυτά εννοείται ότι δεν χωρά συζήτηση ή αναφορά στο ότι το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στη χώρα από τους «θεσμούς» δε βγαίνει - το χρέος μεγαλώνει απέναντι στο ΑΕΠ και η χώρα ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ. Ότι και το "παράλληλο πρόγραμμα" και το κούρεμα και η απομείωση του χρέους κ.λπ. αποδείχτηκαν και ΠΡΑΚΤΙΚΑ και ΕΠΙΣΗΜΑ φρούδες ελπίδες και όταν το κεντρικό πρόγραμμα δεν βγαίνει, είναι και απάτη και κοροϊδία να στρουθοκαμηλίζουν κάποιοι και να στήνουν φιέστες και "Αναπτυξιακά Συνέδρια".

Κύριοι της Κυβέρνησης -και λοιποί πρόθυμοι- ο Τιτανικός βουλιάζει και σεις θέλετε παρελκυστικές συζητήσεις για το ποιό θα είναι το χρώμα στις κουρτίνες των καμπινών του.

Λύσεις υπάρχουν μόνο που δεν είναι μέσα στις Νεο-φιλελεύθερες πολιτικές ούτε των προηγουμένων Μνημονιακών κυβερνήσεων ούτε της παρούσας και δεν μπορεί να είναι επιχείρημα ότι τις ψήφισε μια όντως μεγάλη πλειοψηφία των 222 βουλευτών, γιατί απλά το πρόγραμμα αυτό απέδειξε από μόνο του και από την οκταετή εφαρμογή του ότι και την κοινωνία σκοτώνει και "ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ".

Κύριοι για τους παραπάνω κυρίως λόγους,

Μη μας "περιμένετε". Δε θα συμμετέχουμε στη φιέστα.

Καταγγέλλουμε, τον επιχειρούμενο αποπροσανατολισμό και καλούμε τους φορείς της κοινωνίας, την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού να μην συναινέσουν στον επιχειρούμενο αποπροσανατολισμό.

Υ.Γ.: Για τα θέματα της "ανάπτυξης" της Κρήτης είναι προφανές ότι θα τοποθετηθώ δημόσια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια