default-image

Ανάβουν μηχανές οι αγρότες για την κάθοδο του Πρωθυπουργού

Κρήτη
Ανάβουν μηχανές οι αγρότες για την κάθοδο του Πρωθυπουργού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με συλλαλητήριο όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα οι αγρότες στις 21 Σεπτεμβρίου που αναμένεται να βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Από τον Δεκέμβριο που βρέθηκε τελευταία φορά στην Κρήτη και 10 περίπου μήνες μετά που αναμένεται και πάλι να αφιχθεί, ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως όλα δείχνουν αναμένεται να έχει θερμή υποδοχή την οποία ήδη προετοιμάζουν οι αγρότες του νησιού με δεδομένα όπως λένε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και τους καθιστά απόλυτα ανήμπορους να αντισταθούν ενόψει της απόλυτης εξαθλίωσης όπως λένε.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας η απόφαση για συλλαλητήριο έχει ήδη ληφθεί  ενώ ήδη στο σχεδιασμό συμμετέχουν σύλλογοι και αγρότες απ' όλους τους νομούς με σχεδιασμό η κινητοποίηση να έχει Παγκρήτιο χαρακτήρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φτάσει στο Ηράκλειο στις 21 Σεπτεμβρίου και θα συμμετέχει στο αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης, με θέματα του αγροτικού τομέα να αποτελούν βασική παράμετρο. Όπως και στην προηγούμενη επίσκεψη που είχε βρεθεί στο δημαρχείο Μοιρών και σε έντονο ύφος  είχε ακούσει τους αγρότες να διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο τους που έχει καταστραφεί.

Στην Ιεράπετρα και τη Σητεία οι φορείς είναι έτοιμοι να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται να γίνει κατά την άφιξή  του πρωθυπουργού, ενώ και σε ένα ακόμη από τα πιο δυναμικά για τον αγροτικό τομέα σημεία του νησιού, στις Μοίρες ο κόσμος είναι οργισμένος και απογοητευμένος από την πραγματικότητα παρά τις υποσχέσεις, όπως τον κ. Γιώργο Σαββάκη αγρότη 65 ετών που ξεκαθάρισε ότι πλέον έχει χαθεί κάθε ελπίδα.

Δείτε το βίντεο:

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News