default-image

Σε 4 - 5 μήνες οι διαγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες

Κρήτη
Σε 4 - 5 μήνες οι διαγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντηρείται η αβεβαιότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση έρχονται στο προσκήνιο.

Μετά από έξι εβδομάδες συσσώρευσης, το Χ.Α. έχει πάρει τις τελευταίες μέρες καθοδική τροχιά, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν μικρό όγκο συναλλαγών και να διολισθαίνουν κάτω από τα επίπεδα κρίσιμων στηρίξεων, καθώς οι ενδείξεις για τη βραχυχρόνια πορεία της αγοράς επιδεινώνονται.

Ενδεικτικό της δυναμικής που διαμορφώνεται στο Χ.Α. είναι ότι η μεταστροφή κλίματος και το εντυπωσιακό "ριμπάουντ" που σημειώθηκε προχθές Τρίτη, μετά την παρέμβαση της Κομισιόν υπέρ των ελληνικών τραπεζών, δε συνεχίστηκε χθες.

Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Μοσκοβισί, ότι δε χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση, οι ανησυχίες για τις τράπεζες έχουν αμβλυνθεί, αλλά το θέμα δεν κλείνει οριστικά και θα επανέλθει στο προσκήνιο κατά τις προσεχείς διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς το ΔΝΤ είναι αντίθετο.

Παράλληλα, στο προσκήνιο έρχεται και το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μεγάλο "αγκάθι" στις διαπραγματεύσεις, καθώς η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει το επόμενο 12μηνο έσοδα 5,4 δισ. ευρώ από την πώληση κρατικών συμμετοχών σε επιχειρήσεις.

Η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης αυξάνεται, κατά συνέπεια και το βραχυπρόθεσμο ρίσκο.

Στις διεθνείς αγορές, συγκρατημένη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τις τριψήφιες απώλειες προχθές Τρίτη. Θετικό κλείσιμο και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο DAX σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο εβδομάδων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε ελαφρά έναντι του δολαρίου, ενώ στα εμπορεύματα ο χρυσός κινήθηκε σταθεροποιητικά. Σημαντικά κέρδη για το πετρέλαιο, καθώς ανοίγουν τα διυλιστήρια μετά το πέρας του τυφώνα "Harvey".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News