default-image

Έφτιαξαν την πρόσοψη της εφορίας και άφησαν τον αμίαντο

Κρήτη
Έφτιαξαν την πρόσοψη της εφορίας και άφησαν τον αμίαντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καθυστέρηση πέντε ετών απομακρύνθηκαν οι σκαλωσιές από το κτίριο της Εφορίας Χανίων καθώς ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της πρόσοψης, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν λάβει την παραμικρή μέριμνα για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα διαχωριστικά των γραφείων της Εφορίας!

Έτσι το προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον, ενώ το μόνο που διασφαλίστηκε με καθυστέρηση είναι η σωματική ακεραιότητα των περαστικών.

Αποκατέστησαν την πρόσοψη ,δεν φρόντισαν όμως για την απομάκρυνση του αμιάντου και άλλων επικίνδυνων για την υγεία υλικών από τα γραφεία της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν βάλει στο συρτάρι τα αλλεπάλληλα αιτήματα της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Χανίων τα οποία αναφέρονται στην ανάγκη απομάκρυνσης του αμιάντου που έχει ανιχνευτεί στο διαχωριστικό τοιχοποιίας των γραφείων και των ορυκτών ινών που υπάρχουν στην ψευδοροφή.

Το περιβάλλον στην Εφορία Χανίων εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο για τους συναλλασσόμενους και κυρίως για τους εργαζόμενους. Στο μεταξύ, χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της πρόσοψης και να απομακρυνθεί η σκαλωσιά.

Τον περασμένο Μάρτιο τμήμα σοβά από την πρόσοψη της Εφορίας Χανίων είχε αποκολληθεί και προσγειωθεί σε σταθμευμένο ΤΑΞΙ ενώ στο παρελθόν είχε τραυματιστεί και διερχόμενος πολίτης.

Πολίτες και εργαζόμενοι της Εφορίας Χανίων περιμένουν πλέον εργασίες συντήρησης και στο εσωτερικό της υπηρεσίας ,πολλά από τα γραφεία της οποίας, έχουν να δεχτούν παρεμβάσεις για περισσότερο από 30 χρόνια.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News