Κρήτη

Δέκα βήματα για την επιλογή φροντιστηρίου ξένων γλωσσών

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οφείλει να δώσει τις οδηγίες της, για επιλογή φροντιστηρίου ξένης γλώσσας αφενός για την σωστή ενημέρωση του γονέα.

Στο ξεκίνημα  της νέας σχολικής  χρονιάς, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οφείλει να δώσει τις οδηγίες της, για επιλογή φροντιστηρίου ξένης γλώσσας αφενός για την σωστή ενημέρωση του γονέα, μα προπάντων για να προστατεύσει τους μαθητές, ώστε να αποφευχθούν επιλογές που δεν έχουν καμιά σχέση με την επίσημη, νόμιμη ιδιωτική εκπαίδευση Ξένων Γλωσσών στο νησί  μας, για ένα σωστό ξεκίνημα.

Οι συμβουλές της Ε.Π.Κ. Κρήτης, είναι:

1. Κάνουμε έρευνα αγοράς και επιλέγουμε πιστοποιημένα  φροντιστήρια ξένης γλώσσας, που αδειοδοτούνται και ελέγχονται από τον κρατικό φορέα (ΕΟΠΠΕΠ).

2. Παίρνουμε ενημέρωση για τα δίδακτρα, τις ώρες λειτουργίας των φροντιστηρίων, κάνουμε σχετική σύγκριση, καθώς το κάθε φροντιστήριο διαμορφώνει τις δικές του τιμές.

3. Η διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας μέσω φροντιστηρίου, βασίζεται στην αρχή της επικοινωνίας, προσφέρει σταθερό πρόγραμμα διδασκαλίας που ο μαθητής ακολουθεί με συνέπεια.

4. Επιλογή βιβλίων. Η επιλογή των βιβλίων είναι πολύ σημαντική. Οι Εκδοτικοί Οίκοι ενημερώνουν συστηματικά τα Κ.Ξ.Γ. για ΟΛΑ τα νέα βιβλία και έτσι υπάρχει γνώση για την επιλογή του κατάλληλου βιβλίου.

5. Τα Κ.Ξ.Γ. διαθέτουν την οργάνωση και την εμπειρία που απαιτείται για ένα σύστημα αξιολόγησης μέσω τακτικών Tests, που έχουν αντίκρισμα και νόημα με την έννοια του καλώς εννοούμενου ανταγωνισμού που αναπτύσσεται μεταξύ των συμμαθητών μιας τάξης ενός επίσημου πιστοποιημένου Κ.Ξ.Γ.

6.Τα δίδακτρα συμφωνούνται και ισχύουν για όλη την σχολική περίοδο. Πινακίδα επ' αυτών, θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε εμφανές μέρος της αίθουσας επικοινωνίας.

7. Το περιβάλλον της φροντιστηριακής στέγης, θα πρέπει να καλύπτει τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.

ΠΡΟΣΟΧΗ! όταν επιλέγουμε την διδασκαλία κατ' οικον.

Ελέγχουμε  τα στοιχεία του/της καθηγητή/τριας  και εξετάζουμε εάν τηρούν τις προϋποθέσεις που ο καθένας εκπαιδευτής οφείλει να τηρεί.

- Οφείλει ο καθηγητής/τρία να έχει άδεια οικοδιδασκαλίας την οποία υποχρεούται να επιδεικνύει.

- Οφείλει ο καθηγητής/τρία, να διαθέτει κωδικό άσκησης δραστηριότητας (ΚΑΔ) από την οικεία ΔΥΟ και να εκδίδει νόμιμες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Πέρα από το παράνομο της δραστηριότητας κάποιων ανθρώπων, που εμφανίζονται ως έμπειροι καθηγητές, καλείστε να δείτε το ουσιαστικό.

Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να είναι και επικίνδυνη.

Χρειάζεται τακτικά να "ρίχνουμε" μια ματιά, αν γίνεται η υποσχόμενη διδασκαλία.

Επειδή το περιβάλλον του "Ιδιαίτερου Μαθήματος" είναι συνήθως ο οικογενειακός χώρος του μαθητή όπου ΔΕΝ μπορεί να μην είναι μειονέκτημα, η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του "Οικοδεσπότη Μαθητή" και του "Φιλοξενούμενου Καθηγητή". Ο μαθητής δυσανασχετεί ακόμη και με την παρουσία του "Καθηγητή Εισβολέα" και έτσι χάνεται η ευκαιρία μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ τους. Συνεπώς, δημιουργούνται κακές προϋποθέσεις που θα ενισχύσουν την ένταση στις πιθανές συγκρούσεις.

Η διαφήμιση ιδιαιτέρων μαθημάτων στην εφημερίδα, δεν ισοδυναμεί με επάρκεια προσόντων διδασκαλίας και κατ' επέκταση νόμιμη οδό.

Σημείωση Ο/Η καθηγητής/τρια της δημόσιας εκπαίδευσης Δεν επιτρέπεται να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα.

Δεν παίζουμε με την ψυχή των παιδιών μας. Δεν είναι θέμα όγκου γνωστικού αλλά και τρόπου  επικοινωνίας -διδασκαλίας.

Σημείωση: Τα μέλη του Συλλόγου Palso είναι πιστοποιημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ και πληρούν αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας που εξασφαλίζουν την μάθηση σε ένα περιβάλλον ασφαλές καθώς εκεί τηρούνται αυστηροί κανόνες που προβλέπονται από το νόμο και το καταστατικό του Συλλόγου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια