default-image

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών (photos)

Κρήτη
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου έτρεξε να συμπαρασταθεί στους 105 μετανάστες που έφτασαν το πρωί της Τρίτης στο Ηράκλειο, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά με «ζωγραφισμένα» στο πρόσωπό τους την εξάντληση, την κούραση, τον πόνο…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δουβής, πρόκειται για 56 άντρες, 30 παιδιά, 19 γυναίκες, 89 Ιρακινούς, 9 Ιρανούς, 6 Σύριους και έναν Τούρκο που εικάζεται πως είναι ο διακινητής, ωστόσο το προανακριτικό έργο των αρχών συνεχίζεται.

Επτά άτομα κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτούν εκ των οποίων οι 4 επέστρεψαν στο μέρος όπου στεγάζονται προσωρινά, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν τη νοσηλεία τους, αφού χρειάζονται περαιτέρω περίθαλψη.

Ανάμεσα στους μετανάστες που νοσηλεύτηκαν είναι τέσσερις εγκυμονούσες, ένα άτομο ΑΜΕΑ, ένας που είχε χτυπήσει το πόδι του και τέλος ένας άνθρωπος που λιποθύμησε όταν το πλοίο έδεσε στο Ηράκλειο.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥΣ

Δίπλα στους μετανάστες βρίσκονται πολλοί πολίτες, ενώ μία ιδιωτική εταιρείας τους προμηθεύει με φαγητό. Παράλληλα, η ΔΕΠΤΑΗ φροντίζει για φρούτα, ζεστό φαγητό και νερό. Ο ΟΛΗ βρίσκεται δίπλα τους με ένα πολύ σημαντικό τρόπο: προσφέροντας τους στέγη τουλάχιστον για απόψε.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ένας αριθμός, όσων μετά την ταυτοποίηση η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης δηλώσουν πρόσφυγες, θα φιλοξενηθούν σε ειδικές δομές στο Ηράκλειο. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε ειδικούς χώρους φιλοξενίας προσφύγων εκτός Κρήτης.

Όσοι από αυτούς όμως δηλώσουν οικονομικοί μετανάστες, θα μεταφερθούν από την Κρήτη σε κλειστού τύπου camp σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις και από 'κει και πέρα θα κριθεί η τύχη τους.

Φωτογραφίες Νίκου Χαλκιαδάκη από την άφιξη των μεταναστών το πρωί της Τρίτης:

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News