default-image

«Ανάσα» ζωής σε έναν 42χρονο πατέρα με έξι δάνεια

Κρήτη
«Ανάσα» ζωής σε έναν 42χρονο πατέρα με έξι δάνεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδα δόθηκε σε έναν πρώην ιδιοκτήτη καφενείου ο οποίος χρωστούσε 6 δάνεια σε δύο τράπεζες, με το ποσό να ανέρχεται στα 133.159 ευρώ, χρήματα μεγάλης αξίας για έναν μικρομεσαίο πολίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο 42χρονος οφειλέτης, που είναι αυτή την περίοδο άνεργος, και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, ζει δύσκολα την οικογένειά του, αφού και η σύζυγος δηλώνει άνεργη.

Η τριμελής οικογένεια ζει με τα χρήματα που τους δίνουν οι γονείς τους, που σημαίνει πως η επιβίωση της είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Για τα χρέη που έχει λοιπόν ο 42χρονος πρώην ιδιοκτήτης καφενείου, δόθηκε η προσωρινή υπαγωγή του στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως αυτός τροποποιήθηκε. Αυτό που επιτεύχθηκε, βάσει της Προσωρινής Διαταγής του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, είναι η αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος του και η διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του, με καταβολή μηνιαίας δόσης 50 ευρώ, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Όπως αναφέρει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το σημαντικό σε αυτήν την προσωρινή διαταγή είναι ότι το δικαστήριο του Ηρακλείου δεν του προσέδωσε την εμπορική ιδιότητα αλλά αυτή του μικρεμπόρου, καθώς  δεν πιθανολογήθηκε ότι τα κέρδη του ήταν αποτέλεσμα του σωματικού του μόχθου, με δεδομένο ότι τα ακαθάριστα έσοδά του ήταν περί τις 5.000 ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, δεν απασχολούσε προσωπικό απορρίπτοντας ως ουσία αβάσιμης της προταθείσας έντασης των πιστωτριών "περί εμπορικής ιδιότητας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News