Κρήτη

Με διάθεση... τζαζ στο Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις

Το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» συνεχίζεται τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου με συναυλία της διεθνούς φήμης βιολίστριας Μαρίας Μανουσάκη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις στις 8.30 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ποια είναι η Μαρία Μανουσάκη;

Η Μαρία Μανουσάκη βιολιiστρια με διεθνη? παρουσιiα στον χωiρο της τζαζ και world μουσικηiς θα μας παρουσιάσει κομμάτια από το τελευταίο της άλμπουμ, με τίτλο "Sole voyage" -ένα αμάλγαμα Κρητικών ακουσμάτων και στοιχείων της αμερικάνικης τζαζ-, που ηχογραφήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι εμπνευσμένο απο τους Ελληνες μετανάστες που μετοίκισαν στο Νέο Κόσμο την δεκαετία του 1920.

Με καταγωγή από τα Χανιά, γεννημεiνη στη Νοiτια Αφρική, μεγαλωμεiνη στην Ελλαiδα και εγκατεστημεiνη πλέον στη Νέα Υόρκη, η Μαρία εμπνεiεται απο τις κρητικεiς της ριiζες και την αγαiπη της για την τζαζ, για να δημιουργηiσει δικές της συνθεiσεις, μια μίξη jazz με Κρητικούς ρυθμούς και μελωδίες. Tη συνοδεύουν επί σκηνής μουσικοί διεθνούς επίσης φήμης: Ο Γιάννης Κυριμκιρίδης στο πιάνο, ο Μιχάλης Ευδαίμων στο μπάσο, ο Κώστας Αναστασιάδης στα ντραμς και ως Special Guest ο Tigran Sargsyan, από την Αρμενία, με παραδοσιακή φλογέρα και φωνητικά.

Σχόλια