Κρήτη

Δωρεάν φορολογικές υπηρεσίες σε δημότες με οικονομικά θέματα

Σε μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου Συνεργασία και το Οικονομικό Επιμελητήριο για παροχή δωρεάν φοροτεχνικών υπηρεσιών σε δημότες με οικονομικά προβλήματα.

Το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου-Τμήματος Ανατολικής Κρήτης (ΟΕΕΤΑΚ) Γιώργο Σισαμάκη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Σισαμάκη για την στήριξη του ΟΕΕΤΑΚ στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων ανθρώπων που , σύμφωνα με τα κριτήρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου,  δεν μπορούσαν να αναλάβουν το σχετικό κόστος.  

Η διαπιστωμένη ανάγκη δημοτών με οικονομικές δυσκολίες,  για παρόμοιες υπηρεσίες φοροτεχνικού ενδιαφέροντος, αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης, κατά την οποία συζητήθηκε το πλαίσιο μιας σταθερής συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο και το Επιμελητήριο.

Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε ότι στο επόμενο Δ.Σ. του ΟΕΕΤΑΚ θα τεθεί ως θέμα ο ορισμός εθελοντών οικονομολόγων και λογιστών, στους οποίους θα παραπέμπονται για δωρεάν εξυπηρέτηση από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου τα άτομα που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά τις φοροτεχνικές τους υποχρεώσεις.

Σχόλια