default-image

"Να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της κυβέρνησης για τον ΒΟΑΚ"

Κρήτη
"Να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της κυβέρνησης για τον ΒΟΑΚ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό στέλνουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, αλλά και το Επιμελητήριο και Εργατικό Κέντρο Λασιθίου σχετικά με τον πολύπαθο ΒΟΑΚ και το ζήτημα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό.

Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της κυβέρνησής σας που αφορά την διαδικασία κατασκευής του ΒΟΑΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο σχεδιασμός της υλοποίησης του ΒΟΑΚ σε όλη την έκταση του νησιού ( Από Χανιά μέχρι Σητεία ) που ανακοινώσατε πέρυσι κατά την επίσκεψή σας στον Νομό , μάλλον οδηγείται στις καλένδες και μας υποχρεώνει να διαμαρτυρηθούμε για την κατάφορη αδικία σε βάρος της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου αφού η Κρήτη πλέον χωρίζεται, ντεφάκτο, σε δύο τμήματα διατηρώ-ντας το σημαντικό έλλειμμα ανάπτυξης του Λασιθίου που διαμορφώθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι εμφανιζόμενες δικαιολογίες, περί ανυπαρξίας μελετών στο Λασίθι, προφανώς δεν ευσταθούν αφού είναι γνωστό ότι το επίπεδο των υφισταμένων μελετών για όλο τον ΒΟΑΚ είναι περίπου το ίδιο. Μάλιστα υπάρχουν τμήματα στο Λασίθι με εγκεκριμένες ΑΕΠΟ (Νεάπολη - Αγ. Νικόλαος και Καλό Χωρίο - Γέφυρα Φρουζή ) που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν πολύ γρήγορα, και τμήματα (Γέφυρα Φρουζή - Παχειά Άμμος) και (Καβούσι - Χαμέζι) των οποίων οι μελέτες είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Ζητούμε λοιπόν συνάντηση μαζί σας για να δοθεί οριστική λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα που προκαλεί έντονη λαϊκή αντίδραση.

Αντιλαμβανόμαστε τον μεγάλο φόρτο των υποχρεώσεων σας, αλλά θεωρούμε ότι είναι εξ ίσου σημαντικό να αποσαφηνισθεί αν η περσινή εξαγγελία σας εξακολουθεί να ισχύει και πως θα υλοποιηθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News