default-image

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το σημείο της τραγωδίας (vid)

Κρήτη
Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το σημείο της τραγωδίας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας προκαλούν ρίγος συνειδητοποιώντας παράλληλα το τι συνέβη στο Γεροπόταμο Ρεθύμνου.

Στις φωτογραφίες του neakriti.gr φαίνονται οι σκηνές που έμεναν οι αδικοχαμένοι Κατερίνα και Βενιζέλος, μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους, αλλά και ο εξοπλισμός που κρατούσαν για τη διαμονή τους στην παραλία.

Παράλληλα, φαίνεται και η κόκκινη σημαία που έχει τοποθετηθεί στην παραλία και η οποία είναι σημαία απαγόρευσης.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Ο υδάτινος εφιάλτης σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ξεκίνησε στις 20.10 το βράδυ, όταν αντιλήφθηκε ο γιος των ιδιοκτητών της παρακείμενης ταβέρνας ότι οι γονείς των δύο παιδιών έτρεξαν προς τη θάλασσα:

«Ο Βενιζέλος άκουσε τα παιδιά να καλούν σε βοήθεια, όταν ξαφνικά ένα μεγάλο κύμα τα παρέσυρε μέσα στη θάλασσα. Έπεσαν και οι δύο γονείς με τα ρούχα στη θάλασσα, παρότι ο πατέρας ήταν τραυματίας και όχι και τόσο καλός κολυμβητής. Έτρεξα κι εγώ κι έβγαλα πρώτα το κοριτσάκι από τη θάλασσα και μετά με βοήθεια και τον μικρό Ανδρέα, ενώ τα δύο ακόμα κορίτσια ούρλιαζαν από απελπισία πίσω στην ακτή».

Οι γιατροί ασταμάτητα από τη στιγμή που οι δύο άτυχοι γονείς μεταφέρθηκαν στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και για 1 ώρα και 10 λεπτά, πραγματοποιούσαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, χωρίς όμως να ανανήψει ο οργανισμός κανενός εκ των δύο γονιών, αφήνοντας ο ένας δύο παιδιά ορφανά από πατέρα και ο άλλος δύο παιδιά ορφανά από μητέρα, τόσο πρόωρα.

Στην παραλία όπου έμελλε να γίνει ο υγρός τάφος του Βενιζέλου και της Κατερίνας παραμένει το αυτοκίνητο και οι σκηνές όπου διέμεναν τις τελευταίες ημέρες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News