default-image

Μουσικοχορευτική βραδιά για καλό σκοπό και με "άρωμα" Κρήτης

Κρήτη
Μουσικοχορευτική βραδιά για καλό σκοπό και με "άρωμα" Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία βραδιά με καλό σκοπό και γεμάτη με κρητική μουσική και χορό θα είναι η Πέμπτη 17 Αυγούστου που θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» και ώρα 21.30 από τον Λαογραφικό Όμιλο Ηρακλείου «Παπαδόκωστας». Αντί εισιτηρίου θα μαζευτούν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν αγαπημένοι Κρητικοί καλλιτέχνες: Δρακάκης Μανόλης, Δρακογιαννάκης Γιώργος, Παπαδάκης Βαγγέλης με τα συγκροτήματα τους.

Παράλληλα, όσοι παραυρεθούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν γνωστούς, αλλά και ξεχασμένους χορούς της Κρήτης.

«Σε μια εποχή που η λαϊκή μας παράδοση τείνει να φθαρεί και κινδυνεύει να ξεχαστεί με το πέρασμα των καιρών, ο όμιλος «Παπαδόκωστας» με αγάπη και σεβασμό στους παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, βοηθάει  μικρούς και μεγάλους μαθητές να έρθουν κοντά στην παράδοση των προγόνων τους, στα ήθη και στα έθιμα του τόπου τους, να γνωρίσουν την μουσική και τις ενδυμασίες της κρητικής παράδοσης καθώς επίσης να αναγνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορές των χορών από περιοχή σε περιοχή της Κρήτης.  Γι' αυτό ακριβώς το λόγο αξίζει να παρευρεθείτε και να στηρίξετε την μουσικοχορευτική κρητική βραδιά, κρατώντας μια τσάντα τρόφιμα με όλη σας την αγάπη  για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου.

Μην ξεχνάμε πως σκοπός της παράδοσης είναι να αντλούμε καθημερινά διδάγματα που θα μας βοηθούν στην ζωή μας και στους στόχους μας. Οι ρίζες είναι εκείνες που κάνουν ένα δέντρο να καρποφορήσει, κι όταν αυτές είναι γερές, όπως είναι η κρητική παράδοση, τότε μόνο μπορούμε να γνωρίζουμε και την ποιότητα των καρπών.

Την επιμέλεια παρουσίασης της βραδιάς έχει η Αναστασία Μπιτζιλέου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκδήλωση και καλή διασκέδαση σε όλους εσάς που θα παρευρεθείτε!»

Η ιστορία του Ομίλου

«Ο Λαογραφικός Όμιλος Ηρακλείου «Παπαδόκωστας», ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 με σκοπό την διάδοση των παραδοσιακών κρητικών χορών αλλά και της κρητικής παράδοσης και λαογραφίας.  Ο Κώστας Παπαδάκης σχεδόν  αυτοδίδαχτος με μεγάλη έρευνα πάνω στην κίνηση και τον χορό  έρχεται να διδάξει με τον δικό του τρόπο Κρητικούς Παραδοσιακούς Χορούς .

Το ταλέντο και το μεράκι του τον έχουν κατατάσσει σε έναν από τους καλύτερους χοροδιδασκάλους της Κρήτης.

Ο Όμιλος «Παπαδόκωστας» μετράει ήδη πάνω από 180 αφιλοκερδείς συμμετοχές σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις εντός αλλά και εκτός Κρήτης, καθώς και εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές σε διάστημα λειτουργίας μόλις  τριών ετών!

Σημαντικοί σταθμοί του Ομίλου ήταν η εκπροσώπηση της χώρας μας σε φεστιβάλ πολιτισμού στην Κύπρο και στο Urbino της Ιταλίας το καλοκαίρι του 2016.

Στον Όμιλο «Παπαδόκωστας» λειτουργούν νηπιακά & παιδικά τμήματα καθώς και ενηλίκων αρχαρίων & προχωρημένων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News