default-image

Αποφασισμένοι για... όλα οι καζανάρηδες (video)

Κρήτη
Αποφασισμένοι για... όλα οι καζανάρηδες (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνησεις ματ σε μια απέλπιδα προσπάθεια για ανατροπή της μνημονιακής επιβολής με φόντο την παραγωγή της τσικουδιάς, προετοιμάζουν οι αποσταγματοποιοί του Ν. Ηρακλείου, αποφασισμενοι να φτάσουν στα άκρα. Η νέα εγκύκλιος που φέρνει τα πάνω - κάτω οδήγησε σε έκτακτη σύσκεψη όπου τέθηκαν επί τάπητος οι δραματικές αλλαγές.

Είναι μόνο η αρχή μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφικής πορείας με συνέχεια την εμμονή των Βρυξελλών στην υπαγωγή της ρακής στο ΕΦΚ που θα κριθεί στα Ευρωπαικά Δικαστήρια με τους καζανάρηδες να καλούνται να υπερασπιστούν την παράδοση, χωρίς όπλα μετά την θεσμοθέτηση και του νέου νόμου που μετατρέπει την παραγωγή της ρακής σε αποτελεί βιομηχανική δραστηριότητα.

Υπάρχουν περιθώρια πιέσεων και ανατροπής ισχυρίζεται νομικός σύμβουλος των αποστα ο Αντ. Βγόντζας, που προιοικονομεί δυσμενέστερες καταστάσεις στο μέλλον υπό την απειλή υπαγωγής στον ειδικού φόρου κατανάλωσης, που θα καταντήσει όπως λέει τη ρακί, ακριβότερο προϊόν ακόμα και από το ουίσκι…

Η αγωνία και η απογνωση αποτυπώθηκε στα πλαίσια έκτακτης συνάντησης που είχαν αποσταγματοποιοί στο Ηράκλειο και στα γραφεία ης ΕΑΣΗ, με τους ίδιους να στέλνουν τελεσίγραφο, πως εάν δεν αλλάξει κάτι προς όφελος τους, τότε οι κινητοποιήσεις θα είναι αστραπιαίες και εξαιρετικά δυναμικές.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News