default-image

Απόψε η μεγάλη συναυλία με τη μελωδική φωνή του Γ. Χαρούλη

Κρήτη
Απόψε η μεγάλη συναυλία με τη μελωδική φωνή του Γ. Χαρούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από ένα δημιουργικό χειμώνα, που σφραγίστηκε από την ερμηνεία του στο δίσκο "Ο δωδεκάλογος του γύφτου", αλλά και μια άκρως επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία, το αγαπημένο "κοπέλι" όλων των Κρητικών επιστρέφει στην πατρίδα του, για να δώσει μια μεγάλη συναυλία αύριο Τετάρτη, στο Ηράκλειο. Ο λόγος για το Λασιθιώτη ερμηνευτή και λαουτιέρη Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο το βράδυ στο Παγκρήτιο Στάδιο, για να ταξιδέψει το κοινό σε ένα μαγευτικό ταξίδι πλούσιο σε μελωδίες, εικόνες και συναισθήματα.

Αυθεντικός, απλός, παραδοσιακός, αλλά συγχρόνως εξωστρεφής και μεταδοτικός, από τους καλλιτέχνες που παθιάζεσαι να ακούς και να βλέπεις, ο Γιάννης Χαρούλης θα μας ξυπνήσει μνήμες, θα μας συγκινήσει με το λαούτο και τη χαρακτηριστική φωνή και παρουσία του και θα μας ταξιδέψει το μυαλό και την ψυχή... Πάντα παρέα με μια εξαιρετική ομάδα και πάντα με γιορτινή διάθεση, αφοπλιστική απλότητα και ειλικρίνεια!

Μαζί με τον Χαρούλη, στη σκηνή του Παγκρητίου θα βρίσκονται ο Λευτέρης Ανδριώτης στη λύρα, ο Μιχάλης Καλκάνης στο κοντραμπάσο, ο Βασίλης Μπαχαρίδης στα κρουστά και ο Κωνσταντής Πιστιόλης στα πνευστά. Ακόμη, στην ορχήστρα του Γιάννη Χαρούλη συμμετέχουν ο Θανάσης Τζίνγκοβιτς στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Πάνος Τόλιος στα κρουστά και ο Mark Nieuwenhuis στην τρομπέτα. Εξάλλου, στο σχεδιασμό του ήχου θα βρίσκονται οι τεχνικοί Παναγιώτης Ριζόπουλος και Νίκος Κωνσταντάκης, ενώ την επιμέλεια του φωτισμού θα έχει η Μαρία Βενετάκη. Την οργάνωση της παραγωγής έχει αναλάβει η "Aftofoto".

Η προπώληση των εισιτηρίων της μεγάλης συναυλίας γίνεται από τα Public, αλλά και το βιβλιοπωλείο "Ελευθερουδάκης", κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Η γενική είσοδος είναι 13 ευρώ, ενώ για φοιτητές και ανέργους το αντίτιμο ανέρχεται στα 11 ευρώ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα "Νέα Κρήτη", το neakriti.gr, το Ράδιο 98,4 και η "ΚΡΗΤΗ TV". Μάλιστα 20 αναγνώστες του site κέρδισαν διπλές προσκλήσεις.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ" ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ, ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ

«Η μουσική είναι στη ζωή μου ό,τι και η αναπνοή μου»

Ο Γιάννης Χαρούλης μεγάλωσε στα Έξω Λακώνια, ένα χωριό κοντά στον Άγιο Νικόλαο και τη Νεάπολη Λασιθίου. Ο Γιάννης βοηθούσε τον πατέρα του στα βουνά και τα λαγκάδια, σαν βοσκός. Όντας ο ίδιος αυτοδίδακτος λυράρης, ο πατέρας του Γιάννη αποφάσισε να κάνει στο γιο του ένα δώρο, το οποίο έμελλε να του αλλάξει ολόκληρη τη ζωή... Ο μικρός Γιάννης πήρε στα χέρια του ένα λαούτο και σιγά-σιγά μυήθηκε στα μυστικά της κρητικής μουσικής από τον πατέρα του. Δε χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός πριν ο Γιάννης ανακαλύψει - όπως λέει συχνά ο ίδιος - ότι η μουσική στη ζωή του είναι ό,τι είναι και η αναπνοή του.

Μεγαλώνοντας, ο Γιάννης άρχισε να παίζει λαούτο και να τραγουδά σε πανηγύρια. Ακόμη και σήμερα, όταν κατεβαίνει στην πατρίδα του και του δίνεται η ευκαιρία, πιάνει το λαούτο του και "χώνεται" στις μουσικές συντροφιές που διασκεδάζουν τους ντόπιους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News