Κρήτη

Ο Ψαραντώνης στο Κηποθέατρο για... καλό σκοπό

Μια συναυλία αγάπης με διπλό σκοπό θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας στο Ηράκλειο. Μια πλειάδα σπουδαίων Κρητικών καλλιτεχνών αναμένεται να συμπλεύσει μουσικά στο κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης", προς τιμήν του Ψαραντώνη.

Ωστόσο, η μουσικοχορευτική εκδήλωση, που οργανώνει ο Αντώνης Καράτζης, έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όπως έγινε γνωστό, τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, το οποίο έχει την ανάγκη... όλων μας!

Όπως ανέφερε στο Ράδιο 98,4 και τη "Νέα Κρήτη" ο Αντώνης Καράτζης, ο οποίος διοργανώνει, παρουσιάζει και επιμελείται την βραδιά αγάπης μαζί με τη Στέλλα Κοντάκη, η ιδέα για τη διεξαγωγή της συναυλίας γεννήθηκε κατά τη διάρκεια κουβέντας που είχε ο ίδιος με ανθρώπους του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, πριν από μερικούς μήνες. Όπως είπε ο κ. Καράτζης, πρόκειται για ανθρώπους καθημερινούς, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τα παιδιά που μας χρειάζονται.

«Η ιδέα ήταν να υπάρξει μια σύμπλευση των ανθρώπων της μουσικής και του χορού του τόπου μας, για να τιμήσουμε τον Ψαραντώνη, βοηθώντας παράλληλα το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης», είπε.

«Είμαι σίγουρος ότι η βραδιά θα έχει μεγάλη επιτυχία. Τόσο εμείς οι καλλιτέχνες, όσο και ο κόσμος, που θα έρθει να στηρίξει το εγχείρημα αυτό, καλούμαστε να δείξουμε το πολιτισμικό μεγαλείο του κρητικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράτζης.

Εξάλλου, ο Αντώνης Καράτζης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ψαραντώνη:

«Δεν είναι απλά ένας άνθρωπος. Είναι ένας τεράστιος καλλιτέχνης, μια τεράστια φυσιογνωμία. Με τη μουσική του είναι αγαπητός σε όλο τον κόσμο και μας κάνει περήφανους!».

Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιοι είναι οι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα ενώσουν τις μουσικές τους "δυνάμεις" στη σκηνή του κηποθεάτρου "Ν. Καζαντζάκης", τιμώντας τον Ψαραντώνη και βοηθώντας παράλληλα το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Αλεφαντινό, τον Μιχάλη Καλλέργη, τον Στέφανο Μεσσαριτάκη και τους Γιώργο και Χρήστο Στιβακτάκη. Εξάλλου, στη μουσική βραδιά θα βρίσκονται και ο Μιχάλης Κουνάλης, ο Δημήτρης Παπαδάκης, οι Μενέλαος και Γιώργης Νταγιαντάς και φυσικά ο ίδιος ο Αντώνης Καράτζης.

Σημειώνεται ότι στη συναυλία αγάπης θα χορέψουν χορευτικά τμήματα παιδιών και ενηλίκων του γνωστού Λαογραφικού Ομίλου "Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης".

Η ενδεικτική τιμή εισόδου στη φιλανθρωπική βραδιά, κατά την οποία θα τιμηθεί ο μεγάλος Ανωγειανός καλλιτέχνης, ανέρχεται στα 5 ευρώ.

Όλα τα έσοδα της μουσικοχορευτικής βραδιάς θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης.

Η συναυλία, χορηγός επικοινωνίας της οποίας είναι ο Όμιλος της "ΚΡΗΤΗ TV", θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.

Σχόλια