default-image

"Σκαρφαλώνει" το θερμόμετρο, φεύγουν οι αδειούχοι

Κρήτη
"Σκαρφαλώνει" το θερμόμετρο, φεύγουν οι αδειούχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aνεβαίνει το θερμόμετρο και στην Κρήτη όπου ήδη νωρίς το πρωί η μέρα ξεκίνησε με 30άρια και αναμένεται ο υδράργυρος να χτυπήσει «κόκκινο» σε πολλά σημεία. Στο Λέντα στις 08.20 το πρωί η θερμοκρασία έδειχνε ήδη 32 βαθμούς Κελσίου! Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία στη νότια Κρήτη θα ξεπεράσει σήμερα τους 37 βαθμούς.

Στις Μοίρες σήμερα η θερμοκρασία κυμαίνεται από 32 έως 38 βαθμούς Κελσίου, με ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση 3 μποφόρ ενώ και την Τρίτη 8/8, προβλέπονται λίγα σύννεφα και διατήρηση της θερμοκρασίας στους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Παλαιόχωρα σήμερα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 ,για να εκτοξευτεί αύριο στους 38 βαθμούς.

Για όσους φτιάχνουν τις βαλίτσες των διακοπών οι συνθήκες είναι κατάλληλες για εξορμήσεις στα  πανέμορφα νησιά ενώ και όσοι εργάζονται σχεδιάζουν βουτιές στην παραλία.

Στο Ηράκλειο σύμφωνα με το meteo.gr:

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο Ηράκλειο Κρήτης σήμερα το πρωί, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 31 έως 32 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 29 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Για την Τρίτη 8/8, ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, αύξηση της θερμοκρασίας στους 35 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους 31 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στα Χανιά σήμερα το πρωί, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

 Για την Τρίτη 8/8, παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν, με καθαρό ουρανό, αύξηση της θερμοκρασίας στους 33 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 29 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο Ρέθυμνο σήμερα το πρωί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 30 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για την Τρίτη 8/8, παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν, με καθαρό ουρανό, με αύξηση της θερμοκρασίας έναν με δύο βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 28 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ σήμερα το πρωί, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για την Τρίτη 8/8, παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν, με αίθριο καιρό, αύξηση της θερμοκρασίας στους 36 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα και τα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα δυτικά και βόρεια, ενώ μικρή άνοδο θα παρουσιάσει στα υπόλοιπα τμήματα.

Η θερμοκρασία κυμαίνται από 25 έως 40 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 27 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 27 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες, 24 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 26 έως 38 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση αργότερα.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News