default-image

"Καμίνι" η χώρα - Ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" ο καύσωνας

Κρήτη
"Καμίνι" η χώρα - Ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" ο καύσωνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετοιμάζεται η Ελλάδα να υποδεχτεί άλλον ένα καύσωνα, με τον ήλιο να «παίρνει» τη θέση των νεφώσεων, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να επισκεφτούν τις παραλίες και αποδεικνύοντας πόσο… δεινοί κολυμβητές είναι.

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ σύμφωνα με το οποίο το νέο κύμα καύσωνα βρίσκεται προ των πυλών για την Ελλάδα με τις θερμοκρασίες να σκαρφαλώνουν μέχρι και τους 40 βαθμούς (ανά περιοχές και πάνω από 40 βαθμούς κελσίου).

Η Κρήτη δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται στις μετεωρολογικές προβλέψεις της ΕΜΥ, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν και στο νησί.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το meteo.gr, για το Σάββατοκύριακο 5 και 6 Αυγούστου αναμένονται πιο υψηλές θερμοκρασίες συγκριτικά με αυτές που… μας συνήθισε ο καιρός την τελευταία εβδομάδα:

Σάββατο 5/8

Αναμένεται ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 28 με 30 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ.

Κυριακή 6/8

Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί ο καιρός και την Κυριακή, αυτή τη φορά με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 33 βαθμούς κελσίου και τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ.

Σάββατο 5/8

Στις Μοίρες η θερμοκρασία θα «σκαρφαλώσει» στους 36 βαθμούς κελσίου. Ο άνεμοι θα πνέουν βόρειο 2 - 3 μποφόρ.

Κυριακή 6/8

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 1 έως 2 μποφόρ.

Σάββατο 5/8

Ηλιοφάνεια αναμένεται το Σάββατο στην Ιεράπετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 έως 5  μποφόρ. Στους 33 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Κυριακή 6/8

Ηλιοφάνεια αναμένεται και την Κυριακή στην Ιεράπετρα με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 36 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 1 έως 2 μποφόρ.

Σάββατο 5/8

Αραιή συννεφιά αναμένεται το Σάββατο στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ. Στους 30 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Κυριακή 6/8

Ηλιοφάνεια αναμένεται την Κυριακή στο Ρέθυμνο με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 30 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 2 μποφόρ.

Σάββατο 5/8

Ηλιοφάνεια αναμένεται και στα Χανιά το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 έως 3 μποφόρ. Στους 31 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Κυριακή 6/8

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κυμανθεί ο καιρός και την Κυριακή με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 33 βαθμούς κελσίου και… τον ήλιο να λάμπει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 έως 3 μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος

Σάββατο 5/8

Ηλιοφάνεια αναμένεται το Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ. Στους 31 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Κυριακή 6/8

Ηλιοφάνεια αναμένεται και την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 - 4 μποφόρ. Στους 34 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Αναλυτικά το δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ για την Παρασκευή 4 Αυγούστου, αλλά και το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Αυγούστου:

  1. Παρασκευή  (04-08-2017)

Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου

Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του Ιονίου τους 36 βαθμούς Κελσίου

2.       Το Σαββατοκύριακο (05-08-2017 και 06-08-2017)

Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του Ιονίου τους 37 βαθμούς Κελσίου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News