Κρήτη

Γοητευμένοι οι Κινέζοι από τον πολιτισμό & τις ομορφιές της Κρήτης

Να αποκτήσουν επαφή με την Κρήτη, την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά ταυτόχρονα τα προϊόντα και τις επιλογές που δίνει για τουρισμό, μέσα από την ενημέρωση που είχαν σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Περιφέρεια Κρήτης, κατάφεραν να έχουν μέλη αντιπροσωπείας από την επαρχία Χεϊνάν της Κίνας. Μια περιοχή με 10 εκατομμύρια κατοίκους και ισχυρό ταυτόχρονα τουριστικό ρεύμα.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια εικόνα για το νησί όχι μόνο σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό που τους ενδιαφέρει άμεσα, αλλά και το κομμάτι των υποδομών που περιελάμβανε, όπως είπαν, τόσο την ενημέρωση για το αεροδρόμιο όσο και για το λιμάνι του Ηρακλείου για το οποίο έλαβαν γνώση επισκεπτόμενοι μάλιστα τον ΟΛΗ.

Η επαρχία Χαϊνάν όπως επισημάνθηκε είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Κίνας, με 60 περίπου εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, που κοπάζουν ως ρεύμα για ένα δίμηνο από τον Αύγουστο μέχρι και το Σεπτέμβρη που το τροπικό κλίμα που επικρατεί, δίνει τις περισσότερες βροχές, οπότε είναι και το διάστημα που οι μόνιμοι κάτοικοι αναζητούν άλλους προορισμούς για διακοπές.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια