default-image

ΝΟΔΕ: «Η “κοινωνική πολιτική” σε όλο της το μεγαλείο»

Κρήτη
ΝΟΔΕ: «Η “κοινωνική πολιτική” σε όλο της το μεγαλείο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το ζήτημα της ανύπαρκτης, όπως αναφέρει, κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, εστιάζοντας στα σοβαρά ζητήματα της νόσου του Crohn, αλλά και της Ελκώδους Κολίτιδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου:

«Η κατά τα άλλα "κοινωνική πολιτική" και "κοινωνική ευαισθησία" της Κυβέρνησης αντιμετωπίζει, ως ένα απλό κρυολόγημα, σοβαρές παθήσεις που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.  

Σε απόγνωση εκατοντάδες ασθενείς που πάσχουν από τη Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα, καθώς σύμφωνα με τους κυβερνώντες … δεν αντιμετωπίζουν κάποια σοβαρή πάθηση.

Ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μερικής ή ολικής αφαίρεσης τμήματος του λεπτού ή του παχέως εντέρου και που μέχρι σήμερα θεωρούνται ΑμεΑ με ποσοστά αναπηρίας άνω του 80%, με τροπολογία που ετοιμάζεται να καταθέσει το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζονται ως άτομα που έχουν κάνει μια απλή επέμβαση αισθητικής!

Οι άνθρωποι αυτοί δεν ζητιανεύουν από το Υπουργείο επιδόματα που δεν δικαιούνται και πελατειακές διευκολύνσεις. Ζητούν τη  στήριξη της πολιτείας, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν και να αντιμετωπίσουν την ασθένεια τους με αξιοπρέπεια.

Έννοιες άγνωστες στον αρμόδιο Υπουργό και πολύ περισσότερο στο σύνολο μιας Κυβέρνησης του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News