Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα που υμνεί την Κρητική Διατροφή και όχι μόνο θα πραγματοποιηθεί στην Ασή Γωνιά Χανίων και θα έχει ως θέμα θέμα «Αγροδιατροιφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Εργαλείο Ανάπτυξης - Σήματα Κρήτη, Κρητική κουζίνα, Κρητικό μπακάλικο».
Η ημερίδα οργανώνεται από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης στην Ασή Γωνιά Χανίων το Σάββατο 5 Αυγούστου στις 18.30 στην περιοχή «ποτιστήρι».
Σύμφωνα εμ την ανακοίνωση της Περιφέρειας, η ημερίδα είναι ανοικτή στους φορείς, παραγωγούς, επαγγελματίες, ξενοδόχους, αγρότες, κτηνοτρόφους, στελέχη του κλάδου των τροφίμων, εστίασης και εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σ΄ όλη την Κρήτη η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Το πρόγραμμα της ενημερωτικής ημερίδας στην Ασή Γωνιά σύμφωνα με την πρόσκληση του προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Τάσου Κουρουπάκη, έχει ως εξής:
Σάββατο 05 Αυγούστου 2017 & ώρα: 18:30
18:00 - 18:30 Προσέλευση - Έναρξη
18:30 - 19:00 Χαιρετισμοί
19:00 - 19:15 «H διαδικασία πιστοποίησης των προϊόντων με το σήμα «κρήτη» -
Δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Παραρτήματος Κρήτης
& Αντιπρόεδρος ΔΣ Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης
19:15 - 19:25 «Σήμα «κρητική κουζίνα», η γαστρονομική κουλτούρα της Κρήτης σε ένα
Πρότυπο» - Ηρώ Σταυρακάκη, Αγροδιατροφική Σύμπραξη
Περιφέρειας Κρήτης
19:25 - 19:35 Παρουσίαση του προγράμματος «The European Food- Masters - Taste
the Authentic» από την Ανάδοχο εταιρεία ΕΤΑΜ
19:35 - 19:50 «Εξαγωγές Κρητικών αγροτικών προϊόντων στην Αμερική. Προοπτικές -
Απαιτήσεις - Προδιαγραφές» Κώστας Μάστορας, Πρόεδρος
TITAN FOODS NY
19:50 - 20:15 Ερωτήσεις - Συζήτηση - Κλείσιμο ημερίδας
Συντονιστής εκδήλωσης: Μανώλης Κουρουπάκης, Οικονομικός Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού HELLAS FM, της Νέας Υόρκης