default-image

Οι άνεμοι δεν επιτρέπουν εφησυχασμό για τη φωτιά στις Μάλες

Κρήτη
Οι άνεμοι δεν επιτρέπουν εφησυχασμό για τη φωτιά στις Μάλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό μερικό έλεγχο  τέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Τετάρτης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις 5:15 το απόγευμα της ίδιας μέρας  σε δασική - θαμνώδη έκταση, οκτακόσια μέτρα νοτιοδυτικά της Ιεράς Μονής Παναγίας Εξακουστής Μαλών.

Στην κατάσβεσή της πυρκαγιάς , πήραν μέρος εννέα πυροσβεστικά οχήματα, είκοσι δύο πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συνέδραμαν στην τροφοδοσία των πυροσβεστικών οχημάτων μεταφέροντας νερό , υδροφόρες του δήμου Ιεράπετρας. Σημαντική ήταν και η βοήθεια των εθελοντικών πυροσβεστικών ομάδων της περιοχής αλλά και των κατοίκων που έσπευσαν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και τα ψεκαστικά τους μηχανήματα.

Το ενεργό μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από μελισσόκηπο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων των Μαλλών, περιορίστηκε γύρω στις 8.00 το βράδυ, και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τα μεσάνυκτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΜΑΛΕΣ

 Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εφησυχάσει, και οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα μείνουν στην περιοχή,  για να σβήσουν εντελώς και τα πιο μικρά κούτσουρα που συνεχίζουν να καπνίζουν σε διάφορα σημεία.

"Έχουν καεί γύρω στα 15 στρέμματα θαμνώδους δασικής έκτασης, ενώ δεν επιτρέψαμε στη φωτιά να πλησιάσει το μοναστήρι της Παναγίαε Εξακουστής και άλλες αγροικίες που υπάρχουν στην περιοχή,» είπε στο  neakriti.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ Παναγιώτης Καράμπελλας, ο οποίος κατευθύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις , στο έργο της επιτήρησης της πυρκαγιάς, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Προανάκριση για να βρεθεί ο υπαίτιος εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Ιερά  Μονή Παναγίας της Εξακουστής,  διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News