default-image

«Μαρτύριο» η αναζήτηση μιας θέσης στάθμευσης στα Χανιά

Κρήτη
«Μαρτύριο» η αναζήτηση μιας θέσης στάθμευσης στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πραγματικό μαρτύριο εξελίσσεται η αναζήτηση θέσης στάθμευσης στα Χανιά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, με το μέσο χρόνο αναζήτησης να φτάνει μέχρι και τα 45 λεπτά!

Χαρακτηριστικά είναι η εικόνα στην Πλατεία Μαρκοπούλου, ανατολικά της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, όπου, σε ώρα αιχμής, οι οδηγοί κάνουν κύκλους προσδοκώντας να αδειάσει μια θέση στάθμευσης.

Κάποιοι έχουν κλείσει τη δίοδο στο πάρκινγκ των καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, γεγονός που δεν ξενίζει τους καταστηματάρχες που, όπως λένε, βγαίνουν από εκεί κατόπιν συνεννόησης με τους συναδέλφους τους.

Καθημερινές είναι οι εικόνες με Ι.Χ. να σταθμεύουν στη συμβολή της οδού Τσουδερών με την Πλατεία Μαρκοπούλου, εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης στην παλιά πόλη. Ενώ, δε λείπουν και τα αυτοκίνητα που παρκάρουν, κυριολεκτικά, στη μέση του δρόμου.

Τα Χανιά ανταγωνίζονται την Αθήνα στο κυκλοφοριακό και στην έλλειψη πάρκινγκ, όπως υποστηρίζουν επισκέπτες της πόλης, που βιώνουν το πρόβλημα στην κορύφωση του.

Την ίδια ώρα, τα διπλά σταθμευμένα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους εξακολουθούν να αποτελούν την κύρια αιτία για το κυκλοφοριακό χάος στα Χανιά.

Η συνεχής παρουσία ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ πάντως σε οδούς, όπως η Σκαλίδη, στην οποία τις ώρες αιχμής παρατηρείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, έχει φέρει ορατά αποτελέσματα.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News