Κρήτη

Δυσκολεύουν με τη γραφειοκρατία, αγρότες και εργάτες γης

Την τήρηση βιβλίου απασχολουμένων σε αγροτικές εργασίες και αλιεία, αντί της υποβολής στο σύστημα Εργάνη του πίνακα ωρών εργασίας προσωπικού, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.


Το βιβλίο θα θεωρείται από τον ΕΦΚΑ αντίστοιχο του πίνακα ωρών εργασίας προσωπικού το οποίο γνωστοποιείται στο σύστημα Εργάνη και στόχος της τροπολογίας είναι σύμφωνα με το υπουργείο, να ελεγχθεί η τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας στον αγροτικό τομέα.

''Σωστό το μέτρο, αλλά και πάλι επιλέγεται η οδός της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας, όταν σαν αγροτικό κίνημα τους καταθέτουμε προτάσεις, προκειμένου να διευκολύνουμε τη ζωή μας και τη ζωή τους'' λέει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης.

Ο ίδιος εκφράζει το φόβο ότι οι παραπάνω αποφάσεις θα αυξήσουν τα κρούσματα μαύρης κι ανασφάλιστης εργασίας.Για «ξήλωμα» του συστήματος Εργάνη, με πρόσχημα κλαδικές ιδιαιτερότητες κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Εργασίας, αρμόδιος τομεάρχης και βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης.

Σχόλια