default-image

Είσοδο 10 ευρώ για Μπάλο - Ελαφονήσι ζητούν οι ξενοδόχοι

Κρήτη
Είσοδο 10 ευρώ για Μπάλο - Ελαφονήσι ζητούν οι ξενοδόχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίτιμο της τάξης των 10 ευρώ για την είσοδο σε Μπάλο αλλά και Ελαφονήσι ζητούν να "μπει" τα μέλη της Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων προκειμένου όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους να προστατευτούν οι μοναδικού κάλλους αυτές παραλίες, που κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη ροή κόσμου.

Οι ίδιοι προσθέτουν ότι το συγκεκριμένο αντίτιμο θα περιορίσει τον όγκο των επισκεπτών προστατεύοντας την περιοχή και κάνοντας Έλληνες και ξένους τουρίστες, να τις χαρούν ακόμα περισσότερο.

Οι ξενοδόχοι μάλιστα απέστειλαν τις προτάσεις τους  προς τον Δήμαρχο Κισσάμου και τον δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου, σχετικά με το Ελαφονήσι και τον Μπάλο, προκειμένου όπως επίσης λένε, να υπάρξει ένα ποσό το οποίο θα είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες της καθαριότητας και περιποίησης των συγκεκριμένων παραλιών.

Οι προτάσεις αυτές είναι οι εξής:

Θα πρέπει το αντίτιμο για την είσοδο για τον Μπάλο αλλά και στο Ελαφονήσι να είναι τουλάχιστον 10 ευρώ, προκειμένου να υπάρξει ένα ποσό το οποίο θα είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες της καθαριότητας και περιποίησης των συγκεκριμένων παραλιών.

Οι μοναδικού κάλλους αυτές παραλίες, κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη ροή κόσμου και θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο αντίτιμο θα περιορίσει τον όγκο των επισκεπτών προστατεύοντας την περιοχή και κάνοντας τους επισκέπτες να τις χαρούν ακόμα περισσότερο.

Τα άτομα , τα οποία θα προσλαμβάνονται για την είσπραξη του παραπάνω ποσού, θα πρέπει να μιλούν άριστα αγγλικά και καλό θα ήταν αυτό να πιστοποιείται, ώστε να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες .

Το ωράριο τους θα πρέπει να καταμερίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν τουλάχιστον ένα δωδεκάωρο και αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ώρα και αν καταφθάσει ο επισκέπτης να πληρώνει το ποσό και φυσικά να έχει και τις απαραίτητες πληροφορίες.

Τέλος πλήρης απαγόρευση εισόδου σε τροχόσπιτα και σε ελεύθερη κατασκήνωση διότι και τα δύο δημιουργούν κινδύνους για τις περιοχές αυτές.

Είναι ευθύνη μας να προστατεύσουμε τις συγκεκριμένες περιοχές δεδομένου ότι αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες μας και μπορούν να γίνουν σημεία αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News