default-image

Ο Εθνικός Ύμνος ανά τον κόσμο λόγω του "γίγαντα" Μανώλη -vid

Κρήτη
Ο Εθνικός Ύμνος ανά τον κόσμο λόγω του "γίγαντα" Μανώλη -vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρίγη συγκίνησης με την ανάκρουση του Eθνικού μας  Ύμνου στο Λονδίνο. Ο  "γίγαντας" της Κρήτης Μανώλης Στεφανουδάκης κατάφερε τα… ακατόρθωτα για έναν... κοινό θνητό  και "ανέβασε" τον τόπο του την Μεσαρά, την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα στον 7ο ουρανό και στο πρώτο σκαλί του βάθρου κάνοντας όλους να παραμιλούν για έναν ακόμη άκρως εντυπωσιακό άθλο του.

Η στιγμή που ο Μανώλης έφθασε  στο πρώτο σκαλί του βάθρου για να πάρει το μετάλλιο του ήταν συγκινητική, όμως η καρδιά άρχισε να χτυπά ακόμη πιο δυνατά και τα συναισθήματα έγιναν έντονα και συνάμα απερίγραπτά όταν στο στάδιο ακούστηκε ο Ύμνος της χώρας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ: ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ

Χιλιάδες κόσμου χειροκρότησαν θερμά το Μεσαρίτη παγκόσμιο πρωταθλητή που με το χρυσό του μετάλλιο πέτυχε και ρεκόρ αγώνων ενώ ο ίδιος συγκινημένος ανέφερε ότι το μετάλλιο του το αφιερώνει στην κόρη του και σε όλους όσοι τον στηρίζουν.

Παρακολουθήστε το video της χρυσης απονομής το οποίο και ανέβασε στο Facebook  ο ένας εκ των προπονητών του Ιπποκράτης Σκαντζάκης

Στην κορυφή του κόσμου ο Μανώλης της Κρήτης

Με μία βολή στα 29.51μ. ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα στον ακοντισμό (F54), του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπως και στην Ντόχα το 2015, και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΟΣ ΑΘΛΟΣ ΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗ - ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

Ο Μεσαρίτης  πρωταθλητής που ήταν 1ος στο Ρίο 2016 και 3ος στο Λονδίνο 2012, είχε άλλη μια βολή πάνω από τα 29 μέτρα και συγκεκριμένα 29.22μ. στην έκτη προσπάθεια. Οι υπόλοιπες βολές του ήταν 27.57μ., 28.65μ., 28.95μ. και 27.21μ.

Αφιερωμένο εξαιρετικά…

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης στην προσπάθεια του αυτή έχει σημαντικούς στυλοβάτες… Αρχικά πρόκειται για τους δύο προπονητές του, τον Ιπποκράτη Σκαντζάκη και τον Ιάκωβο Ιωαννίδη με τους οποίους δούλεψαν αμέτρητες ώρες, θυσιάζοντας χρόνο και όχι μόνο, όπως αναφέρει ο πρωταθλητής μας. «Είναι αρκετοί αυτοί που δουλεύουν  στην ομάδα μας και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Τους προπονητές μου, τους χορηγούς, τον κ. Σαββάκη που τρέχει για τους χορηγούς… Είναι αρκετός ο κόσμος που με πλαισιώνει για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην κόρη μου και σε όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν. Επίσης θέλω να το αφιερώσω στον Τζο Φερνάντες που δεν κατάφερε να είναι στο Παγκόσμιο λόγω ενός υπερβολικά σοβαρού τραυματισμού. Του αξίζει αυτό το μετάλλιο γιατί είναι μαχητής και το έχει αποδείξει!».

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου- Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News