default-image

Ο εθελοντισμός για τα δάση σε πρώτο πλάνο για το Ρέθυμνο

Κρήτη
Ο εθελοντισμός για τα δάση σε πρώτο πλάνο για το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σημασία του εθελοντισμού, ιδίως στις μέρες μας, είναι πολύ μεγάλη και η ενεργοποίηση των πολιτών κρίνεται αναγκαία, βασίζεται βεβαίως στη θέληση του καθενός.

Αντικείμενο της σύσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουλίου αποτέλεσε ο εθελοντισμός όσον αφορά στην προστασία των περιαστικών δασών του Ρεθύμνου, αλλά και των περιφερειακών δασών, φαραγγιών και του εν γένει φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνου:

«Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δ.Σ του Δημαρχείου, με πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νίκου Αγριμάκη στην οποία συμμετείχαν ο Α' Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνης κ. Αδάμ Παραδεισανός, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Λαγουδάκης Νίκος, η κα Καριολάκη Χαρά Δασάρχης Ρεθύμνης, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας κ. Βότσογλου Νίκος, ο εκπρόσωπος των απόστρατων αξιωματικών κ. Σερλής Δημήτρης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου κ. Κρεβατσούλη Ειρήνη και το Μέλος της κ. Καπετανάκης Μανόλης, ο κ. Παπαδόσηφος Γιώργος, εκπρόσωπος του ΣΥΝΠΟΛΙΣ, ο κ. Πετράκης Σήφης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, ο Επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού κ. Ζουμπουλάκης Ηρακλής, ο κ. Διακουμάκης Ιάκωβος, Πρόεδρος του Συλλόγου 4Χ4 και ο κ. Μπουραντάς Χρήστος, Επικεφαλής των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας καθώς και πολίτες από την περιοχή Μετόχι.

Ήδη, ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες έχουν καταθέσει στην ομάδα εθελοντών Πολιτικής Προστασίας την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στις περιπολίες που οργανώνονται κάθε χρόνο, κατά την κρίσιμη περίοδο υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, στα περιαστικά δάση.

Επειδή όμως οι ανάγκες είναι αυξημένες, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν στην περεταίρω ευαισθητοποίηση και άμεση κινητοποίηση συμπολιτών μας που νοιάζονται για τον τόπο μας και προτίθενται να προσφέρουν τις πολύτιμες εθελοντικές τους υπηρεσίες.

Προσκαλούν λοιπόν κάθε ενεργό συμπολίτη να επικοινωνήσει με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ( τηλ: 28310 40002) και να δηλώσει την εθελοντική του συμμετοχή στο Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας λαμβάνοντας υπόψη ότι το έργο που θα ανατεθεί σε κάθε εθελοντή θα προσαρμοστεί στη διαθεσιμότητά του χρόνου του, των ενδιαφερόντων του και των ικανοτήτων του.

Ακόμη και η προσφορά μίας ώρας την εβδομάδα εθελοντικής εργασίας είναι πολύτιμη για το δύσκολο έργο της περιφρούρησης και της προστασίας του φυσικού, αστικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος του Ρεθύμνου.

Επιπλέον, παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να είναι σε επιφυλακή ώστε μόλις παρατηρήσουν ή διαπιστώσουν κάποιο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική ( κλήση χωρίς χρέωση από σταθερό ή κινητό στο 199) ώστε να αποτρέπεται εγκαίρως το ξέσπασμα ή η εξάπλωσή της.

Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε μια μοιραία εξέλιξη, όλοι μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον που ζούμε, όλοι μοιραζόμαστε την ίδια ευθύνη και το ίδιο χρέος προστασίας τους ευλογημένου τόπου στον οποίο έχουμε την τύχη να ζούμε».

«Ο Εθελοντισμός δεν είναι ζήτημα χρόνου αλλά διάθεσης. Ακόμη και μία ώρα εθελοντικής προσφοράς μπορεί να διασφαλίσει Ζωή για τον Άνθρωπο και τη Φύση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News